28 Şubat'ta ikinci operasyon

28 Şubat'ta ikinci operasyon

Son Dakika: 2. dalga operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Emekli Tümgeneral Özkasnak, dönemin Başbakanlık Askeri Baş Danışmanı Emekli Tuğgeneral Kenan Deniz, dönemin Genelkurmay Güvenlik Dairesi Başkanı Emekli Org. Fevzi Türkeri ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Hikmet Köksal da var. Arama yapılan iller şöyle: İstanbul, Ankara, Eskişehir, Adana, İzmir ve Muğla..

Soruşturmayı yürüten savcılık açıklama yaparak, 7 ilde 42ü muvazzaf 12 kişi hakkında gözaltı kararı olduğunu duyurdu

28 Şubat soruşturmasında ikinci dalga gerçekleşiyor. Bir hafta önce yapılan ilk operasyonun ardından bugün saat 08.30'dan itibaren 6 ilde bazı adreslerde arama yapılıyor. Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin Batı Çalışma Grubu'na yönelik yürüttüğü soruşturmada ağırlıklı olarak Ankara, İstanbul ve İzmir'de arama gerçekleştiriliyor. Operasyon terörle mücadele ekipleri tarafından yürütülüyor.

Operasyon kapsamında bazı jandarma lojmanlarında da aramalar gerçekleştiriliyor.

ÖZKASNAK'IN EVİ ARANIYOR

Dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın Bodrum'daki evinde de arama yapılıyor. Özkasnak hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

28 Şubat sürecinde Genelkurmay Genel Sekreteri olan Erol Özkasnak 28 Şubat 1997 müdahalesinin "postmodern darbe" olduğunu söylemişti. Bu tanımlamasına gerekçe olarak da şunları ifade etmişti: "Tek bir mermi atılmadı, tek bir burun kanamadı."

6 ALBAYA GÖZALTI KARARI

6'sı emekli çok sayıda asker hakkında gözaltı kararı var. Aranan muvazzaf askerlerin tümümün albay olduğu ve sayısının 6'dan fazla olduğu belirtiliyor.

BİR DAHİL 18 KİŞİ TUTUKLANDI

Geçen hafta yapılan ilk operasyonda 31 kişi gözaltına alınmış, 18 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de bulunuyor.

2. DALGADA ŞU ANA KADAR GÖZALTINA ALINAN İSİMLER;

Mustafa Hakan Vural,
Mehmet Dağcı,
Bahattin Çelik

2. DALGANIN GÖZALTI KARARI LİSTESİ;

-Erol Özkasnak (E. Tümgeneral)
-İhsan Tavazar (Albay)
-Veli Seyit (Albay)
-Osman Bülbül (E. Albay)
-Seyfullah Sönmez (E.Albay)
-Bülent Aksaray (E. Albay)
-Reşit Çağın (E. Albay)
-Güneş Kıral (E. Yarbay)
-Bülent Yanaşık (E. Yarbay)

EMEKLİ TÜMGENERAL EROL ÖZKASNAK'IN EVİNDE ARAMA