28 Şubat'ta tankları yürüten komutan konuştu

28 Şubat'ta tankları yürüten komutan konuştu

28 Şubat döneminde Ankara Sincan'da tank yürüten emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, savcılıkta verdiği ifadesinde, "Tanklar bakım için yürütüldü. Tankların yürütüldüğü gün izinliydim." dedi.

Savcının fotoğrafları göstermesi üzerine de "Hatırlayamadım, aradan uzun yıllar geçti", dedi. Tankların neden şehir merkezinden yürütüldüğü sorusuna da "Gideceğimiz güzergahta yol bakımı vardı, o yüzden bu güzergahı seçtik" ifadesini kullandı.

2 GENERAL TUTUKLANDI

Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve emekli Tümgeneral Yücel Özsır tutuklanırken, 3 kişi serbest bırakıldı.

Nöbetçi Hakimlik tarafından sorgulanan 5 emekli askerden, tutuklanmasına karar verilen Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve emekli Tümgeneral Yücel Özsır, emniyete ait bir minibüsle Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verilen Harp Akademileri eski Komutanı Orgeneral Aslan Güner, emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar ile muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeden ayrıldı.