3. Havalimanı'nda çalışmalar devam ediyor

3

3. Havalimanı'nda sene sonuna kadar 250 milyon metreküp toprak taşınacak. Hafriyat işleri için 17 taşeron firma çalışıyor. 3. Havalimanı'nın CEO'su Yusuf Akçayoğlu tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'un yeni havalimanında bugüne kadar yaklaşık 80 milyon metreküp toprak hareketi olduğunu, sene sonu itibarıyla 250 milyon metreküp toprağın taşınmasını hedeflediklerini bildirdi.

Akçayoğlu, Cumhuriyet tarihinin en oldukça büyük projesi olan İstanbul yeni havalimanı şantiyesinde hafriyat işleri için İGA olarak kendi ekipman parklarına ek olarak 17 taşeron firmayla çalıştıklarını belirtti.

2 BİNE ÇIKARILACAK

Yazın hafriyat taşımada azami seviyede ilerleme kaydetmek amacıyla yeni taşeron firma için ihale düzenlediklerini ifade eden Akçayoğlu, var olan kamyon sayısının binden fazla olduğunu, bunu 2 bine çıkartacaklarını dile getirdi.

İhaleyle yeni çalışılacak firmaların ekstra bir kaynak yaratarak işin hızını planlananın önüne geçirmek için kullanılacağını dile getiren Akçayoğlu, "Hedeflediğimiz hafriyat rakamların ilerisine geçebilmek için daha fazla taşeronu bu projede yer almaya davet ediyoruz" diye söyledi.

1 MİLYON METREKÜPÜN ÜZERİNE ÇIKARMA HEDEFİ

3 ayda bir Atatürk Barajı dolgusu günlük 700 bin metreküp toprak taşındığını belirten Akçayoğlu, hafriyat taşeronlarının artırılarak bu rakamı 1 milyon metreküp üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Akçayoğlu, bu rakamın her 3 ayda bir Atatürk Barajı dolgusundan fazla bir toprak hareketine karşılık geldiğini belirtti. Akçayoğlu, "Belirli bir bölgeden alınan toprak yeniden proje sahası içinde belirlenen döküm alanlarına götürülüyor" söyledi.