3 ilçede mazbatalar iptal edildi
ensonhaber.com

31 Mart yerel seçimlerinde bazı il ve ilçelere yapılan itirazlar, sonuç değiştirdi. Yüksek Seçimi Kurulu, şu ana kadar 3 ilde mazbataları geri aldı.

YUSUFELİ'DE CHP'NİN İTİRAZI KABUL EDİLDİ

Artvin'in Yusufeli ilçesinde AK Parti 1.819 oy, CHP ise 1.815 oy almıştı. CHP'nin itirazı üzerine YSK, daha önce AK Parti'nin kazandığını açıkladığı seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

HONAZ'DA AK PARTİ'NİN İTİRAZI KABUL EDİLDİ

Denizli'nin Honaz ilçesinde ise, CHP adayı Yüksel Kepenek 9 bin 389 oy alarak birinci çıkmıştı. AK Parti adayı Turgut Devecioğlu ise 9 bin 381 oy alarak sadece 8 oyla ikinci sırada yer almıştı. Yapılan itiraz üzerine burada da seçimlerin yenilenmesi kararı çıktı.

3 ilçede mazbatalar iptal edildi

KESKİN'DE KARAR

Son olarak Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde, seçimlerin yenilenmesi kararı çıktı. Keskin ilçesinde, İyi Parti adayı Necati Alsancak1.806 oy, AK Parti adayı Dede Yıldırım 1.799 oy almıştı. AK Parti adayı Yıldırım, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunmuştu. İlçe Seçim Kurulu, Yıldırım'ın itirazını reddederek, tutanaklara yansıyan hatayı düzeltmiş ve Yıldırım'ın oyu 1.800 olmuş, fark 6'ya düşmüştü. Seçimlerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle İl Seçim Kuruluna yapılan itirazın da kabul edilmemesi üzerine AK Parti, YSK'ye başvurmuştu. İtirazı görüşen YSK, ilçede kısıtlı seçmenin oy kullandığını belirleyerek, bunun sonucu etkilemesi nedeniyle seçimlerin iptaline hükmetti.