3 kişinin katili cezaevine alkışlarla uğurlandı

A

Olay, Konya'da 2003 yılının Aralık ayında meydana geldi. Pehlivan Dayı lakabıyla tanınan Mustafa Durna (65) ile 2004 yılı Mart ayında bir başka örgütün lideri olduğu iddia edilen Hüsamettin Bedercan ve Antalya'nın Akseki ilçesinde Suat Şaran'ın öldürülmesi olaylarına karıştığı gerekçesiyle bir yıldır aranan Paşa lakaplı Abdullah Çokkaynar (47), merkez Meram ilçesinde sahibi olduğu içkili mekanda polis tarafından yakalandı.

CEZAEVİNE ALKIŞ VE TEZAHÜRATLA GÖNDERİLDİ

Poliste, “Suç işlemek amacıyla örgüte üye olma, taammüden adam öldürme, kasten adam öldürme, silahla tehdit, yağma” gibi suçlardan çok sayıda kaydı bulunan Abdullah Çokkaynar, polisteki işlemlerin ardından sıkı güvenlik önlemi altında cezaevine gönderildi. Çokkaynar, polis nezaretinde götürülürken kendisine destek olmak için Asayiş Şube önünde toplanan çok sayıda yakını, sanığı askere uğurlar gibi tezahürat ve alkışlarla uğurladı. Abdullah Çokkaynar, 2004 yılında farklı çetelerin hesaplaşması sonucunda işlenen cinayetlerle ilgisi olduğu gerekçesiyle cezaevine gönderildi.

3 kişinin katili cezaevine alkışlarla uğurlandı VİDEO

DAHA ÖNCE TAHLİYE OLMUŞTU

Yargılamanın uzaması ve uzun tutukluluk süresi nedeniyle tahliye olan Çokkaynar hakkında daha sonra 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çıktı. Bir yıl önce cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği sanığı yakalamak için harekete geçti. İnfaz Büro bünyesinde kurulan özel ekip tarafından aranan Abdullah Çokkaynar, merkez Meram ilçesinde sahibi olduğu içkili mekanda yakalandı