Ankara'da işe gitmek için bekliyordu, yanlışlıkla öldürüldü
DHA

Soner K. ve Ahmet K, alacak verecek meselesi nedeniyle aralarında husumet olan akrabaları Muhittin Kalaycı'nın Ankara’nın Mamak ilçesi Yeşilbayır Mahallesi 1898'inci Sokak'taki evinin önüne plakasız motosikletle geldi.

Başlarında kask bulunan Soner K. ve Ahmet K, Muhittin Kalaycı'ya evden çıktığı sırada tabanca ile ateş etmeye başladı. Muhittin Kalaycı, dizine isabet eden kurşunla yaralanırken, kurşunlardan biri de olayla ilgilisi bulunmayan ve işe gitmek için kaldırımda arkadaşını bekleyen 1 çocuk babası İbrahim Daşcı'ya (36) isabet etti.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Kasık bölgesine gelen kurşunla ağır yaralanan Daşcı ile Kalaycı, çevredekiler tarafından Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Daşcı, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybederken Muhittin Kalaycı, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Ankara'da işe gitmek için bekliyordu, yanlışlıkla öldürüldü ViDEO

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerasına yansıyan saldırıyı gerçekleştiren şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntüde, motosikletle sokağa gelen saldırganların ateş etmesinin ardından seken kurşunlardan birisinin İbrahim Daşcı'ya isabet ettiği ve Daşcı'nın yere yığıldığı görüldü.

Ankara'da işe gitmek için bekliyordu, yanlışlıkla öldürüldü

İKİSİ DE TUTUKLANDI

Yaklaşık 682 saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyen ekipler, şüphelilerin kaçtığı güzergahta çalışma yaptı.

Motosiklet, Altıağaç Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulundu.

Polisin çalışması sonucu kimlikleri tespit edilen şüpheliler Soner K. ile Ahmet K, düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadelerinde suçlarını kabul eden 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ankara'da işe gitmek için bekliyordu, yanlışlıkla öldürüldü

"OLAYLA ALAKASI YOKMUŞ"

Olayda, park halindeki otomobiline 2 kurşun isabet eden Ziya Uslanmaz, “Eşim silah seslerine uyanmış. Yaklaşık 4 el silah sesi gelmiş. Benim arabama da 2 kurşun isabet etmiş. Alacak verecek davasından dolayı olmuş. Hayatını kaybeden vatandaşın olayla alakası yokmuş. İşe gitmek için burada arkadaşını bekliyormuş. O sırada yaşanan olayda kurşun ona isabet etmiş.” diye konuştu.

Ankara'da işe gitmek için bekliyordu, yanlışlıkla öldürüldü

Ankara'da işe gitmek için bekliyordu, yanlışlıkla öldürüldü

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)