Antalya'da 2 kardeş, 10 gündür kayıp olan annelerine seslendi
İHA

Antalya’nın Manavgat ilçesinde ikamet eden 2 çocuk annesi 38 yaşındaki Cennet Karaca, 10 gündür kayıp.

13 ve 20 yaşında iki oğlu olan Karaca, 24 Ocak 2023 tarihinde evinden ayrıldı.

Bir otelde kat görevlisi olarak çalışan genç kadın, sadece el çantası ve kimliğini alarak evinden çıktığı belirtildi.

O günden beri büyük korku yaşayan iki kardeş, annelerine seslendi.

"Annem, babamı telefonuna baktırmıyordu"

Annesiyle babası arasında telefon yüzünden tartışma yaşandığını belirten 20 yaşındaki Mehmet Karaca, şöyle konuştu:

Annem telefonuna şifre koyup babama göstermediği için aralarında tartışma yaşanıyordu. Annemin evden ayrılmasından yaklaşık 1 ay önce bu tartışmalar başladı. Annem sürekli telefon elinde geziyor, babam bakmak istediğinde baktırmıyordu. Bunun dışında bu yaşıma kadar herhangi bir büyük tartışmalarına şahit olmadım. Ben iş başvurusuna gittiğimde, kardeşim ve babamın da evde olmadığı bir sırada annem kimliğini ve el çantasını alıp hiçbir eşya almadan evden ayrılmış. 10 gündür kendisinden haber alamıyoruz. Hayatından endişe ediyoruz.

Ben buradan anneme seslenmek istiyorum. Evimize geri dön. Eğer babamla problemin varsa ve ayrılmak istiyorsan dilekçe ver, ayrı yaşayın. En azından yerini biliriz. Benden çok kardeşim senin için üzülüyor. Onu böyle bırakmaya hakkın yok. Yerini bilenlerden jandarmaya bildirmesini istiyoruz. Anne hemen bize geri dön.

Gözyaşlarına hakim olamadı

Ağabeyi konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan 13 yaşındaki Eren Karaca, annesini çok özlediğini ve eve dönmesini istediğini söyledi.

"Hayatından endişe duyuyoruz"

Kardeşinin eşiyle büyütülecek sorunları olmadığını belirten Karaca’nın ablası Fatma Çot, şu ifadeleri kullandı:

Her ailede olan ufak tefek tartışmalar dışında bir şeyleri yoktu. Evi terk etmezden 1 hafta önce eniştem beni aradı ve tartıştıklarını söyledi. Ben evlerine vardığımda kardeşim eşine niye çağırdığını, sorunu kendi aralarında çözebileceklerini büyütmemeleri gerektiğini söyledim. Çay içtik ve ben evime döndüm. Hafta sonu da beraber piknik yaptık.

Evden ayrıldığını ben sonradan öğrendim. Hayatından endişe duyuyoruz. Kardeşimden evine dönmesini istiyorum. Küçük oğlu her gün 'Bana annemi bul, annem nerede?' gibi sorular soruyor. Ona ne cevap vereceğimi bilemiyorum. Çocuğun için evine dön kardeşim.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)