Erzincan'da kimliğini kaybeden adamın başına gelmeyen kalmadı
DHA

Erzincan'da yaşayan ve çiftçilik yapan Hüseyin Bulut, 14 yıl önce kimliğini kaybetti. Şeker hastası olan aynı zamanda kanser hastalığıyla da mücadele eden Bulut, zor günler yaşadığını anlattı.

65 yaşındaki çiftçi, adına açılan sahte şirketler yüzünden devletten yardım alamadığını söyleyerek zamanını adliyede geçirmek zorunda kaldığını belirtti.

"14 YILDIR 6 DAVA İLE UĞRAŞIYORUM"

Kimliğini kaybettiği için başının dertte olduğunu anlatan Hüseyin Bulut, "2007'den itibaren adıma İstanbul başta olmak, üzere Gaziantep, Konya, Bursa, Zonguldak gibi birçok ilden mahkeme kağıtları geldi. Güvenlik güçleri bazen evden bazen tarlada çalışırken beni alarak mahkemelere götürdü. Adıma açılan şirketler krediler kullanmış, şahıslardan borç almış.

Bu gibi işlemler nedeniyle 14 yıldır, 61 dava ile uğraşıyorum. Belirli aralıklarla bu yüzden 91 gün de cezaevinde kaldım. Artık gücüm kalmadı. Şeker hastalığı ile mücadele ederken yaklaşık iki yıl önce akciğer kanseri olduğumu öğrendim. Maalesef maddi durumum kötü olduğu için tedavi olamıyorum. Adıma kurulan hayali şirketler nedeniyle devletimizden yardım da alamıyorum." diye konuştu.

Erzincan'da kimliğini kaybeden adamın başına gelmeyen kalmadı ViDEO

Erzincan'da kimliğini kaybeden adamın başına gelmeyen kalmadı

"HER AY DÜZENLİ OLARAK MAHKEMEM VAR"

Hakkında açılan davalar nedeniyle adliyelerde, ev ve hastaneden daha fazla zaman geçirdiğini kaydeden Hüseyin Bulut, "14 yıldır her ay düzenli olarak 3 mahkemem oluyor. Avukat tutacak para bir yana yol parası bulamıyorum. Minibüsçüler sağ olsun artık tanıyorlar ve benden para almıyorlar. Gidip davalara giriyorum. Bu işlerin ne zaman biteceğini ve huzura kavuşacağımı bilmiyorum. Devletimizden bir çözüm bekliyorum, artık yeter." dedi.

"EVİMİZDE HUZUR KALMADI"

Hüseyin Bulut'un oğlu Serhat Bulut ise yıllardır babasının davaları ile uğraştıklarını belirterek, "Babamın hayatı adliyede geçiyor. 61 ayrı dava dosyası vardı, şu an 14'ü devam ediyor. Evimizde huzur da kalmadı ve hastalığını da tedavi ettiremiyoruz, Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz." diye konuştu.

Erzincan'da kimliğini kaybeden adamın başına gelmeyen kalmadı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)