Fatih'te kazadan hızlı refleksi sayesinde son anda kurtuldu

Önceki gece Fatih Küçükayasofya Mahallesi’nde Orhan Oğlak, eşi ile telefonda konuşmak için dışarı çıktı.

Bu esnada sokağa hızla giren otomobil sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çarptı. İş yerinin karşısındaki kaldırımda telefonla konuşan Oğlak, arabanın altında kalmamak için yan tarafa atladı. Oğlak kazadan kıl payı kurtuldu. Yaşanan olay bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Fatih'te kazadan hızlı refleksi sayesinde son anda kurtuldu - VİDEO

"Ne yapacağımı düşünmeye başladım"

İHA'nın haberine göre; yaşanan olayı anlatan Orhan Oğlak, “Restoranımdan çıktım, eşimle telefonda konuşuyordum. Oradan geldim burada durdum. Telefonla konuştuğum esnada bir otomobilin yanladığını gördüm. Daha önce de bu sokakta böyle olaylar yaşandı. O an telefon kulağımdayken ne yapacağımı düşünmeye başladım. Nereye geleceği belli değildi, yalpa yaparak geliyordu. Bana doğru gelince üstünden atlayıp öbür tarafa geçtim. Buradaki kaldırıma da arabanın lastiği çarptı, sonrada hızı kesildi. Verilmiş sadakamız varmış.” dedi.

Fatih'te kazadan hızlı refleksi sayesinde son anda kurtuldu

"Bana çarpabileceğini düşündüm"

Otomobilin kendisine çarpacağını düşünen Oğlak, "Benim teyzemin kızı, iki hafta önce Ankara’da bir arabanın çarpması sonucu hayatını kaybetti. O an onu hatırladım. O bir saniyelik anda acaba böyle mi oldu diye düşündüm? Bana çarpabileceğini düşündüm. Onun için ne tarafa atlayayım diye düşündüm. Bu kaldırımda bisikletli insan, scooter kullanan ya da bebek arabalı bir turist olsaydı, yaşama şansı sıfırdı. O arabanın ağırlığı iki ton, hızla geliyor ayağını da gazdan çekmedi. Yüzde 99 öldürürdü." şeklinde konuştu.

Fatih'te kazadan hızlı refleksi sayesinde son anda kurtuldu