İstanbul'da 93 kaçak göçmen yakalandı
DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi'de 3 adresin sınır illerine götürülecek kaçak göçmenlerin İstanbul'daki toplanma adresi olarak kullanıldığını belirledi.

"Şok evi" diye adlandırılan adreslere 10 Mart'ta operasyon düzenlendi. Özel Harekat polisinin de katıldığı eş zamanlı operasyonda 13'ü Afganistan, 58'i Suriye uyruklu 71 göçmen yakalandı.

SİLİVRİ'DE 22 GÖÇMEN MİNİBÜSTE YAKALANDI

Ekipler, kaçak göçmenlerin Edirne'ye götürülmek üzere bir araca bindirildikleri belirlendi. Minibüs 16 Mart'ta Silivri'de durduruldu. Araçta gerçekleştirilen kontrolde Y.G. isimli araç şoförü ile 22 Afganistan uyruklu göçmen yakalandı.

PARA TALEP EDİLDİĞİ BELİRTİLDİ

Aramalarda ise 18 uyku tulumu, 1 şişme bot, 1 yağmurluk bulundu. Yunanistan'a gideceklerini söyleyen göçmenler, ifadesinde Avrupa'ya ulaşmaları durumunda ailelerinin kişi başına 2 bin euro ödeyecekleri para talep edildiği belirtildi.

93 GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLECEK

Minibüs sürücüsü Y.G. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderilirken, yakalanan 93 kaçak göçmenin sınır dışı edilmesi için çalışma başlatıldı.

İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu: 93 göçmen yakalandı  -1

İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu: 93 göçmen yakalandı  -2

İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu: 93 göçmen yakalandı  -3

İstanbul'da kaçak göçmen operasyonu: 93 göçmen yakalandı  -4

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)