- Usman Amriev, Sarıyer'de ormanlık alanda başına siyah poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
- Polis, Amriev’in son olarak İstanbul'da bir yurtta kaldığını ve akşam saatlerinde yurttan yalnız çıktığını belirledi.
- Adli Tıp Kurumu, Amriev'in intihar ettiğini tespit etti.
28 Temmuz Pazartesi günü saat 09.30 sıralarında Sarıyer Bahçeköy’de, sabah saatlerinde yoldan geçen bir vatandaş, ormanlık alanda hareketsiz yatan bir kişi olduğunu fark etti.
İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, çevreye güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.
Sağlık ekiplerinin incelemelerinde, yerde hareketsiz yatan kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.
BAŞINA ÇÖP POŞETİ GEÇİRİLİP BANTLANMIŞ HALDE BULUNDU
Olay yeri inceleme ekipleri, 25 yaşlarında olduğu düşünülen erkek cesedinin başında çöp poşeti bulunduğunu ve bantlanmış halde olduğunu gördü.
Cesedin yanında koli bandı, Rusça not ve siyah askılı çantası içinde cep telefonu, İstanbul Ulaşım kartı, paralar ve çeşitli eşyalar olduğu da belirlendi.
Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından boğularak öldürüldüğü düşünülen kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

KİMLİĞİ YURT KARTINDAN TESPİT EDİLDİ
Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, çantadaki kapı kartından yola çıkarak kaldığı yurdu tespit etti.
Burada inceleme yapan polis, cesedin Rus vatandaşı Usman Amriev’e ait olduğunu belirledi. Amriev’in eline sıkıştırılmış halde bulunan notun bilgisayarda yazıldığı da ortaya çıktı.

"HERKES KENDİ CEZASINI ÇEKECEK"
Polis ekiplerinin incelediği notta, "Canım annem, umarım bu sözler asla eline geçmez. Çünkü ben iftiraya uğrayacağım, onlara inanma. Eğer bu mektup senin eline geçtiyse ben ölmüşüm demektir. Yemin ederim ki ben sadece hakkı aradım hepsi boşa çıktı. Tarihe ilim sahiplerinden biri olarak geçemeyeceğim. Beni kitaplara yazmayacaklar ancak herkes kendi cezasını çekecektir. Yalvarırım beni biatçı olarak gömmelerine izin vermeyin." yazdığı öğrenildi. Notun devamında ise Kur’an-ı Kerim’deki Bakara Suresi'nin 153. ayetinin Arapça harflerle yazıldığı tespit edildi.

KÜTAHYA'DA OKURKEN İSTANBUL'A GELDİ
Olayla ilgili çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, Usman Amriev’in yaklaşık 3 yıl önce eğitim için Türkiye’ye geldiği bilgisine ulaştı.
Kütahya’daki bir devlet üniversitesinde yarım dönem eğitim gören Amriev’in, daha sonra İstanbul’a geçiş yaptığı öğrenildi. Amriev'in, Kağıthane’deki özel bir üniversitede okumaya başladığı belirlendi.

GELİŞ GÜZERGAHI TESPİT EDİLDİ
Amriev’in üstünden çıkan İstanbul Kart'ı incelemeye alan polis ekipleri, geriye dönük güvenlik kamera görüntüleri üzerinde de çalışma başlattı. Çalışmalarda, Amriev’in Bahçeköy’de özel bir yurtta kaldığı bilgisine ulaşıldı.
Olaydan saatler önce Mecidiyeköy’de bir kırtasiyeye girdiği belirlenen Amriev’in elinde bir kağıtla kırtasiyeden çıkarak kaldığı yurda gittiği, daha sonra da Mecidiyeköy’den otobüse binerek Hacıosman’da indiği tespit edildi.

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Hacıosman'da tekrar İETT otobüsüne binen Amriev’in Bahçeköy’de indiği ve kaldığı yurda girdiği bilgisine ulaşıldı. Amriev’in yurt dışında yaşayan kuzeninin ise son olarak bankaya para çekmeye gittiğini bildiğini ve bir daha da kendisinden haber alamadığını söylediği öğrenildi.
Ele geçirilen bulgular sonucu derinleştirilerek devam eden çalışmalarda, Usman Amriev’in, akşam saatlerinde yurttan yalnız çıktığı tespit edildi.
Yapılan incelemede, Amriev’in ölü bulunduğu yere yalnız geldiği ve yanında kimsenin olmadığı öğrenildi. Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi tamamlanan Usman Amriev’in hayatına son verdiği bilgisine ulaşıldı.
Diğer yandan Amriev’in son görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Amriev’in Bahçeköy’de kaldığı yurda girdiği, elinde kağıt olduğu ve akşam saatlerinde yurttan çıkarak gözden kaybolduğu görülüyor.




