Kayseri'de sevgilisini boğazından bıçakladı: Müebbet hapis cezası istendi

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Germir Mahallesi'ndeki mezarlıkta vahşet yaşanmıştı.

B.A. ile mezarlıkta buluşan eski kız arkadaşı G.O. arasında bir anda çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Saldırgan B.A., cebinden çıkardığı bıçakla G.O.'yu boğazından bıçakladı, kendisini ise ayağından yaralandı.

Yaralı taburcu edildi

Etrafta bulunanların ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekibince Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan G.O., tedavisinin ardından taburcu edildi, B.A. da iyileştikten sonra 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Müebbet hapis cezası istendi

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlanıp, iddianame hazırlandı.

Kayseri 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede, B.A. hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan müebbet hapis cezası istendi.

"Yakın arkadaşlarımın G.O. ile buluştuğumu görmelerini istemedim"

İddianamede ifadesine de yer verilen B.A., "G.O. ile ocak ayı gibi sevgili olduk. Şubat ayında ayrıldık. Bu süreçte okulumu değiştirdim. O da benimle aynı okula geçti. Bu arada başka kız arkadaşım oldu. G.O. okulda halen kendisiyle görüştüğüme dair söylentiler çıkardı. Bu da yeni kız arkadaşımı rahatsız etti. Tekrar eski okuluma geçtim. Hakkımda çıkan söylentileri konuşmak için G.O.'yu çağırdım. Aslında mezarlığın yanındaki marketin oradaki parkta konuşmak istemiştim fakat yakın arkadaşlarımın da G.O. ile buluştuğumu görmelerini istemedim. Bundan dolayı mezarlığın üst kısmında buluşmayı teklif ettim." dedi.

"Kendisini öldürme kastım yoktu"

Öldürme kastı olmadığını ileri süren B.A., "Okulumun etrafı tehlikeli olduğu için bıçak taşıyordum. G.O., bana ve kız arkadaşıma hakaret edince sinirlendim. Bıçağı omzuna saplayacaktım ama G. hareket etti ve boynuna geldi. Çok korktum ve bıçağı yere attım. Kanamasına durdurmak için yanına gittiğimde, G.O. bıçağı benim bacağıma sapladı. İlk müdahalesini önemsemedim ancak ardından 2 kez daha sapladı. Şok halinde olduğu için G.O.'dan özür diledim. Kendisini öldürme kastım yoktu. Bana ve kız arkadaşıma ettiği hakaretler nedeniyle bir anda çok sinirlendim. Korkutmak amacıyla bıçağı çıkardım. Hareket halinde olunca bıçak boynuna denk geldi. Pişmanım." dedi.

Sanık, hakim karşısına çıkacak

DHA'nın haberine göre, tutuklu sanık B.A., ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkarılacak.

Eski kız arkadaşını mezarlıkta bıçaklamıştı; müebbet hapsi istendi -1

Eski kız arkadaşını mezarlıkta bıçaklamıştı; müebbet hapsi istendi -2

Eski kız arkadaşını mezarlıkta bıçaklamıştı; müebbet hapsi istendi -3

Eski kız arkadaşını mezarlıkta bıçaklamıştı; müebbet hapsi istendi -4

Eski kız arkadaşını mezarlıkta bıçaklamıştı; müebbet hapsi istendi -5