
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan iş adamı Ali Rıza Düzova, Kurban Bayramı'nın üçüncü günü olan 30 Haziran'da, küs olduğu sevgilisinin ağabeyi Kenan Ç.'nin yanına gitti.
Barışma umuduyla yanına kız arkadaşı Neslihan Ç.'yi de alan Düzova, Kenan Ç.'nin evinde yemek yiyip, aileyle vakit geçirdi.
Düzova, bir süre sonra ayrılmak istese de Kenan Ç. gitmesine izin vermedi.
BARIŞMA YEMEĞİNDE ÖLDÜRÜLDÜ
Israr üzerine evde kalan Düzova ve Kenan Ç. arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı.
Gitmek isteyen Düzova, kız arkadaşının ağabeyi tarafından bıçaklandı.
Hastaneye kaldırılan Düzova, olaydan 3 gün sonra kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kenan Ç. ise tutuklandı.

CEZAİ EHLİYETİ TAM
Olaya ilişkin açılan davanın duruşması, Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam etti.
Salonda tutuklu sanık Kenan Ç. ve taraf avukatları hazır bulundu. Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) gelen raporda, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu okundu.
RAPORU KABUL ETMEDİ
Sanık avukatı Hüseyin Acurman, müvekkilinin hasta olduğunu ve daha önce şizofreni teşhisi konduğunu belirterek, rapora itiraz etti. Raporu kabul etmeyen sanık da tahliyesini istedi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
SANIĞIN SAVUNMASI
Kenan Ç., ilk duruşmadaki savunmasında, "2014 yılından beri bipolar bozukluk tedavisi görüyordum. Bir süredir ilaçlarımı kullanmıyordum. Rahatsızlığım sebebiyle çalışamadım, aileme ve başkasına zarar vermemek için çiftlik evinde kalmaya başladım. Doğruyu yanlışı ayırt edemiyordum. Daha önce de hastalığımdan kaynaklı nadiren de olsa aileme zarar verme eğilimim olmuştur. Olay günü Ali bana küfretti. Ne olduysa ondan sonra oldu. Gözüm karardı, olay nasıl oldu hatırlamıyorum. Kimseye bir şey olmasını istemezdim. Ayrıca Ali Rıza daha önce beni mesajla ölümle tehdit etti." ifadelerini kullanmıştı.