Mersin'de FETÖ/PDY operasyonu: 15 gözaltı

Mersin’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında çalışmalar aralıksız devam ediyor…

Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından planlı yürütülen çalışmalarla, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün güncel yapılanmasına yönelik uzun süreli takipler gerçekleştirildi.

15 şüpheli hakkında, örgüt mensubu oldukları gerekçesi ile gözaltı kararı verildi. İHA’nın haberine göre; şüphelilere yönelik, suç unsurlarının ele geçirilmesi ve eylem ve faaliyetlerine son verilmesi amacıyla 120 polisin katılımıyla drone destekli eş zamanlı şafak operasyonu yapıldı.

Rüya içerikli ‘umut’ mesajları gönderdiler

Operasyonlarla zayıflayan örgütün, dağılmamak ve mensuplarının aidiyet duygusunu pekiştirmek için kriptolu yazışma uygulamaları üzerinden rüya içerikli 'umut' mesajları gönderdiği tespit edildi.

Mersin'de FETÖ/PDY operasyonu: 15 gözaltı ViDEO

PKK/KCK propagandası yaptığı belirlendi

Ayrıca, örgütün öğrenci yapılanmasında yönetici olarak bulunan bir şüpheli hakkında, aynı zamanda PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan da soruşturma yürütüldüğü tespit edildi.

Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Söz konusu şüphelilerin adreslerinde aramalar sürüyor.

Mersin'de FETÖ/PDY operasyonu: 15 gözaltı

Mersin'de FETÖ/PDY operasyonu: 15 gözaltı