Şanlıurfa'da olay yerine dönüp delilleri yok etmeye çalışan hırsız, yakalandı
İHA

İddiaya göre Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı kırsal Çiftçiler Mahallesi’ndeki evde 100 yaşındaki yatalak bir kadınla birlikte yaşayan 48 yaşındaki H.Ç., gece ışıkları kapatarak uyudu. Bir süre sonra evin içerisinden sesler geldiğini duyan kadın, yataktan kalkıp ışıkları açmak istediği sırada eve giren bir şahısla karşılaştı.

HIRSIZLA BOĞUŞAN KADIN, ALDIĞI BIÇAK DARBESİYLE YARALANDI

Karanlıkta kadını yakalayan şahıs, evdeki para kasasının anahtarını almaya çalıştı. Anahtarı vermemek için hırsızla boğuşan kadın, aldığı 2 bıçak darbesiyle yaralandı. Şahıs olay yerinden kaçarak uzaklaşırken sesleri duyup uyanan mahalleli, kadının yaşadığı eve gelince kanlar içerisinde yerde yattığını gördü. Mahalleli, sağlık ekipleri ile jandarmaya haber verdi.

BİLİNCİ KAPANMADAN ÖNCE VERDİĞİ İPUCU ZANLININ YAKALANMASINA BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kadına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Durumu ağır olan kadın, bilinci kapanmadan önce karanlıkta boğuştuğu kişinin yüzünü görmediğini fakat evdeki para kasasının yerini bilen biri olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

EKİPLER KADININ YAKIN ÇEVRESİNİ MERCEK ALTINA ALDI

Olayı araştıran Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, para kasasının yerini bildiklerini düşündükleri kadının yakın çevresini ve son zamanlarda eve girip çıkanları mercek altına aldı. Çobanlık yapan yabancı uyruklu şahısların girip çıktığını belirleyen ekipler, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını da inceledi.

SUÇ MAHALLİNE DÖNÜP DELİLLERİ YOK ETMEYE ÇALIŞINCA YAKAYI ELE VERDİ

Kayıtlarda, olay günü 15 yaşındaki yabancı uyruklu A.Y. isimli şahsın eve girip çıktığı ve daha sonra çevreyi kontrol ettiği ve olay sonrası ise bölgeden kaçtığı belirlendi. Şüpheli üzerinde yoğunlaşan ekipler, hiçbir şey olmamış gibi yeniden suç mahalline gelip delilleri yok etmeye çalıştığını tespit etti.

SUÇ ORTAĞI ANNESİ ÇIKTI

Şahsın yaşadığı eve operasyon düzenleyen JASAT ekipleri, zanlıyı kıskıvrak yakaladı. Yapılan detaylı araştırmada A.Y.’nin annesi N.U.’nun, sürekli mağdur H.Ç.’nin evine gidip geldiği, yatalak annesinin bakımını yaptığı ve kasanın yerini bildiği belirlendi. Hırsızlık ve adam yaralama suçunu işlediği tespit edilen A.Y. ile azmettiricisi olduğu belirlenen annesi N.U. gözaltına alınarak karakola götürüldü. Zanlıların evinde yapılan aramada ise olayda kullanıldığı değerlendirilen bir adet bıçak ile mağdurla aynı evde yaşayan 100 yaşındaki yatalak kadına ait olan bir adet altın yüzük bulundu.

Hastanede tedavi altına alınan H.Ç.’nin halen bilincinin kapalı olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Olay yerine dönüp delilleri yok etmeye çalışınca yakalandı -1

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)