Trabzon'da heyelan sonrası çöken yoldan, servis aracı kıl payı kurtuldu
DHA

Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı 600 haneli Yusuflu Mahallesi'nde heyelan yaşandı.

Yaşanan heyelan sonrası bazı noktalarda çatlaklar oluşan, ortaokula da ulaşımın sağlandığı yolun çökmesiyle mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Ekipler inceleme başlatırken, mahalleye alternatif güzergahtan ulaşım sağlanıyor.

Ortaokul öğrencilerinin taşındığı servis minibüsünün, asfalt yolda çökme olan Yusuflu Mahallesi'ndeki heyelandan 5 dakikayla kurtuldukları ortaya çıktı.

"5 DAKİKAYLA FACİADAN KURTULDUK"

Yaşadıkları o anları anlatan servis sürücü Sinan Birinci, "Burada daha önceden çatlaklar olduğunu fark etmiştik. Geçerken ona göre dikkatli geçiyorduk. Sabah da 5 dakikayla faciadan kurtulduk. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

Trabzon'da heyelan sonrası yol çöktü VİDEO

Trabzon’da heyelan; asfalt yol çöktü (2) -1

"İSALE HATTINDA PATLAMA OLUYOR"

Yusuflu Mahalle Muhtarı Nevzat İsak da isale hattındaki patlamanın yolda çöküntü ve çatlarla neden olduğunu öne sürerek, “Mahallemizde 600 hanemiz bulunuyor. Çevre mahallelerden öğrencilerin de geldiği bir ortaokulumuz var. Burası sürekli kullanılan bir yol. Sabah saatlerinde çökmüş yol. Buradan da o saatlerden dolu olan bir öğrenci servisi geçiyormuş. Onlar kıl payı kurtuldular. Bu yolda çatlaklar oluştuğu zaman yolun altından geçen ishale hattı olduğu için gerekli yerlerden başvurularda bulunmuştuk. Burada zaten ishale hattında patlamalar meydana geliyor. Bu da yolda çöküntülere sebep oluyor. Biz artık bu duruma bir çare bulunmasını istiyoruz. Şu anda mahalleye giriş yolu kapalı." şeklinde konuştu.

Trabzon’da heyelan; asfalt yol çöktü (2) -2

"BURADA HEYELAN OLACAĞI AŞİKARDI"

Çevredeki Doğankent Mahallesi Muhtarı Mümin Sürül ise, "Burada 9 tane servis aracım var benim. Sabah okula servis bırakırken arkadaşlarımızın hemen arkasından yol çökmüş. Her araçta 15 öğrencimiz var. Bu yolun riskli olduğunu daha önce belirtmiştik. Birçok yere de başvurularımızı yapmıştık. Burada heyelan olacağı aşikardı. Yine Allah'a şükürler olsun ki bir facia yaşanmadı." ifadelerini kullandı.

Trabzon’da heyelan; asfalt yol çöktü (2) -3

Trabzon’da heyelan; asfalt yol çöktü (2) -4

Trabzon’da heyelan; asfalt yol çöktü (2) -5

Trabzon’da heyelan; asfalt yol çöktü (2) -6

Trabzon’da heyelan; asfalt yol çöktü (2) -7

Trabzon’da heyelan; asfalt yol çöktü (2) -8

Trabzon’da heyelan; asfalt yol çöktü (2) -9

Trabzon’da heyelan; asfalt yol çöktü (2) -10

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)