Zonguldak’ta babasını öldüren zanlıya 20 yıl ceza
İHA

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 3 Aralık 2016 tarihinde Ömer Keskin (28), madenden emekli 64 yaşındaki babası Hasan Keskin’in yanına gelerek tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Keskin, yanında bulunan ekmek bıçağı ile babasını bıçaklayarak öldürdü.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

4 çocuk babası Hasan Keskin olay yerinde hayatını kaybederken, Ömer Keskin ise olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

31 Ocak 2018 tarihinde Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Ömer Keskin’e, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verildi.

AVUKAT ‘AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL’ DEDİ

Sanığın akli dengesinin yerinde olmadığı yönünde avukatının itirazı üzerine dosya, Ankara İstinaf Mahkemesi’ne gönderildi.

İstinaf, dosyayı onaylayarak Yargıtay’a gönderdi.

Zonguldak’ta babasını öldüren zanlıya 20 yıl ceza

20 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Yargıtay da haksız tahrik indirimlerinin uygulanmadığı gerekçesiyle kararı bozup, dosyanın yerel mahkeme olan Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verildi.

Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanığa 20 yıl hapis cezası verildi.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİNİN GEREKÇESİ

Yargıtay kararında, “Dosya kapsamına göre maktulün sanığın babası olduğu, maktulün sanığa, annesi ve kardeşlerine olay öncesi kötü davrandığı, şiddet uyguladığı, alkol aldığı, sanığın annesini tehdit ettiği, sanığın annesinin 5 gün yoğun bakımda kaldığı, sanığın tüm bunlara sinirlenerek durumun getirdiği hiddet ve öfkeyle bıçaklayarak öldürdüğü anlaşılan olayda, bu sebeplerden dolayı haksız tahrik indirimi uygulanması” ifadeleri yer aldı.

Zonguldak’ta babasını öldüren zanlıya 20 yıl ceza

“ÖFKELENDİREN SEBEPLER NELERDİR?”

Avukat Yusuf Kağan Yılmaz, dava ile ilgili bilgiler vererek şunları söyledi:

“Ölüm olayı gerçek ama bu olaya iten şeyler neler? Biz daha çok bu konu üzerinde durduk. İnsanı bu denli yoldan çıkartacak, öfkelendiren sebepler nelerdir? Daha çok savunmamız bunlar üzerine oldu. Dosya içerisinde bunları araştırdık. Yaptığımız araştırmalar sonrası elde ettiklerimizi üst mahkemelerde dile getirdik. Gerekçeli sebepleri maddeler halinde yazdık, bu sayede aslında haksız tahrik indirimi alındı.”

“ANNEMİ ANLAMASI İÇİN ÖLDÜRDÜM”

Müvekkilinin akli dengesinin yerinde olmadığını düşündüklerini belirten Avukat Yılmaz, şöyle dedi:

“Müvekkil tüm beyanlarında özellikle şuna vurgu yapmaktadır; 'Annemi anlaması için yaptım.' İddialardan biri olan maktulün eşine karşı şiddet uyguladığı mevcuttur. İtirazlarımız bu yönde olup, olayda haksız tahrik indirimi olması kanaatindeydik. Müvekkil son celse beyanında, 'Annemi çok özledim' şeklinde beyanına istinaden; bizim de itirazlarımız doğrultusunda mahkeme itirazlarımızı haklı görerek haksız tahrik indirimi vermiştir. Şu anda kesinleşmiş bir karar mümkün değildir. Yargılama süreci halâ devam etmektedir.”

Zonguldak’ta babasını öldüren zanlıya 20 yıl ceza

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)