Yabancı basında günün manşetleri
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

Sarı Yelekliler eylemlerinde yaşanan Yahudi karşıtı gösterilerin şokunu yaşayan Fransa'da, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Alsas bölgesinin bir kasabasında gece saldırıya uğrayan Musevi mezarlığını ziyaret etti. Ziyaret sırasında antisemitizme karşı verecekleri mücadelenin antisiyonizmi (İsrail devleti karşıtlığını) kapsamayacağını söyleyen cumhurbaşkanı, bazı milletvekillerinin siyonizm karşıtlığının "Yahudi düşmanlığı" gibi suç sayılması için yaptıkları kanun teklifi girişimine karşı olduğunu da belirtti.

ABD’nin, teknoloji devi Huawei’nin büyük bir güvenlik riski oluşturduğunu iddia ederek AB ülkelerinde de markanının ticaret sınırlamasına uğramasını savunmasına karşın, Avrupa ticaret piyasasının, bu kısıtlama önerisine karşı harekete geçmesi de gazetenin gündemindeki diğer bir konu oldu.

Yabancı basında günün manşetleri

ABD – THE NEW YORK TIMES

ABD Başkanı Trump’ın şirketler grubunda yer alan bir firmanın, 2016 seçim kampanyasında Başkan’ın yasak ilişkisi olduğu iddia edilen kadınları susturma  çabalarına ilişkin iddialar hakkında yürütülen soruşturmayı ana sayfadan paylaşan gazete, terör örgütü DAEŞ’e evlilik yoluyla katılan Amerikan vatandaşı kadınların ülkelerine geri dönme isteklerini dile getirdikleri bir röportajı da manşetten paylaştı.

Yabancı basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE TIMES

İngiliz gazetenin gündeminde, İngiliz İşçi Partisi'nden istifa eden 8 milletvekilinin, parti başkanını, AB'den ayrılma süreci Brexit ve antisemitizm konularıyla başa çıkamadığı gerekçesiyle suçladığı sözler yer aldı.

Yabancı basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

15 yaşındayken DAEŞ'e katılan ve yeni doğan bebeğiyle İngiltere'ye dönmeye çalışan Şamima Begüm'ün İngiliz vatandaşlığının iptal edileceğini açıklayan İçişleri Bakanı Sajid Javid'e yönelik tepkiler, Guardian’ın manşet konusuydu.

Yabancı basında günün manşetleri

FRANSA – LE FIGARO

Fransa'da Yahudilere karşı son dönemde artan saldırıların, Fransız siyasi partileri de harekete geçirmesiyle 14 partinin yaptığı antisemitizme karşı birlik yürüyüşü, Fransız gazetenin ana gündem konusuydu. Gazete, Fransız modaevi Chanel için ürettiği kreasyonlarla tanınan Alman tasarımcı Karl Lagerfeld’in vefatına da ana sayfasında yer verdi.

Yabancı basında günün manşetleri

İRAN – IRAN DAILY

ABD’nin yaptırımlarına karşın İran’ın, 2019 yılı başında petrol ihracatını artırdığı manşetten paylaşan gazete, Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun, ABD Başkanı Trump'a yönelik sarfettiği “Irkçı düşüncesini zorla kabul ettirmek için neredeyse Nazi tarzında bir konuşma yaptı” sözlerini de ana sayfadan duyurdu.

Yabancı basında günün manşetleri