50 yaşında tıp eğitimi alıyor
DHA

1986’da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başlayan Ahmet Öztürk, okulu, maddi imkânsızlıklardan yüzünden bırakmak zorunda kaldı. Öztürk, daha sonra üniversite okumak için İzmir’e geldi.

ÖĞRENCİ AFFINDAN YARARLANDI

1992’de Ege Üniversitesi Çeşme Meslek Yüksekokulu Turizm Rehberliği Bölümü'nü kazanan Öztürk, 1996’da mezun oldu. Bir süre tur rehberliği yapan Öztürk, turizm sektöründe çalıştı.

Daha sonra çıkarılan 7143 Sayılı Öğrenci Af Kanunu ile tıp eğitimini tamamlamaya karar veren Öztürk, İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne başvuruda bulundu.

50 yaşında tıp eğitimi alıyor

"HAYATA BİRAZ DAHA MEYDAN OKUMAK İSTEDİM"

23 yıl sonra üniversite sıralarına dönmesini kendi tabiriyle "Biraz da hayata meydan okumak istedim." sözleriyle açıklayan Öztürk, "Tıp eğitimi almayı çok istedim. İçimde kalmıştı. Bu eğitim zor ama başarabileceğimi düşündüm. Biraz da hayata meydan okumak istedim. Bir cesaret örneği olsun istedim. İlk önce çevrem tarafından ciddiye alınmadım. Fakat istikrarlı oldum ve derslerimde sergilediğim performans sayesinde ön yargıları kırmayı başardım. Sınavlarda başarılı sayılırım. Bu da insanların bana olan inancını artırdı." dedi.

50 yaşında tıp eğitimi alıyor

"KUŞAK ÇATIŞMASI YAŞAMIYORUM"

Öztürk, "Öğrencilerle kuşak çatışması yaşamıyoruz. Azınlıkta kalan ben olduğum için onları dinliyorum. Onların enerjileri pozitif. Ayrıca yardımlaşmayı seviyorlar. Onlar bana enerjileriyle, ben de tecrübemle onlara yol gösteriyorum. Bir şeyi kavrama hızları benden çok daha yüksek. Ayrıca onlar için de çok büyük bir cesaret örneği oldum. Bazı şeylerde ‘Ahmet Ağabey yapabiliyorsa, biz de yapabiliriz. Çok çalışmalıyız.’ diyorlar. Onlar için pozitif örnek oluyorum. Bu da beni mutlu ediyor. Hocalarımızdan damıtılmış bir cümle duymak, benim çok hoşuma gidiyor ve bana yeni bir pencere açıyor. 20 yaşında da olsam, 50 yaşında da olsam, o hazzı almak çok keyifli. Hocalarımız yıllarını verdiği şeyleri, cümleye döküyor. Bu da cümleler aracılığıyla size geliyor ve siz de eğer onu anlayabiliyorsanız, hayat çok daha güzel oluyor.” diye konuştu.

50 yaşında tıp eğitimi alıyor

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)