BMW'nin CEO'su fuarda baygınlık geçirdi
Ajanslar

Dünyanın en büyük otomobil fuarlarından olan ve bu yıl 66'ncısı düzenlenen Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA 2015) kapılarını 17-27 Eylül tarihlerinde otomobilseverlere açacak. Yeni Volkswagen Tiguan  ve Mercedes-Benz, IAA gibi bir çok modelin görücüye çıkacağı fuara yoğun ilgi bekleniyor.

BMW'NİN CEO'SU BAYILDI

Tanıtım sırasında dünya otomotiv devi BMW'nin CEO'su Harald Krueger sunum yaparken heyecandan fenalık geçirdi. Gazetecilere sunum yaparken aniden yere yığılan Krueger'e ilk müdahaleyi korumaları yaptı. Hastaneye kaldırılan BMW Başkanı Harald Krüger'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

BMW'nin CEO'su fuarda baygınlık geçirdi

"KENDİNİ İYİ HİSSETMİYORDU"

49 yaşındaki CEO'nun yere düşmesiyle ilgili BMW sözcüsü Maximilian Schoeberl, "Basın toplantısı öncesinde Krueger kendini iyi hissetmiyordu. Yurtdışı seyahatinden yeni dönmüştü. Hastaneye kaldırılan Krueger'e doktorumuz "anlık başdönmesi" teşhisi koydu. Durumu stabil. Şu anda ciddi bir sağlık sorun bulunmuyor" dedi.

BMW'nin CEO'su fuarda baygınlık geçirdi

BMW CEO’su bir anda kendini yerde buldu


YENİ ARAÇLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Frankfurt Otomobil Fuarı'nın ilk iki gününde dönüşümlü olarak sergilenecek araçlar arasında, yeni Galaxy, yeni S-MAX, Mondeo, Mondeo Vignale, Focus RS, Focus ST, Focus ST Dizel, Fiesta ST ve süperspor GT de yer alıyor.

BMW'nin CEO'su fuarda baygınlık geçirdi

Alman Otomotiv Endüstrisi Derneği (VDA) Başkanı Matthias Wissmann, 66. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'nın (IAA), otomobil ve akıllı telefonların tek birim haline geldiğine ve bağlanabilir otomobillerin mobil iletişim platformu oluşturduğuna işaret ettiğini söyledi.

66. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı-Foto Galeri

Wissmann, Frankfurt'ta 17-27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek IAA öncesinde fuar alanındaki kongre merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

BMW'nin CEO'su fuarda baygınlık geçirdi

SLOGAN "HAREKETLİLİK BAĞLANTILARI"

"Hareketlilik bağlantıları" (mobility connects) temasının bu yılki fuarın sloganı olduğunu belirten Wissmann, IAA'nın geleceğin hareketliliğine (mobilite) büyüleyici bir görünüm sunduğunu vurguladı.

Wissmann, gelecek yıllarda otomobil kullanmanın daha konforlu ve güvenilir hale geleceğine dikkati çekerek, "Zeki, bağlantılı araçlar, çevresi ve trafikteki diğer kullanıcılarla iletişim kuruyor. Kendi kendini park edebiliyor, sürücüsünü zamanında trafik engelleri konusunda uyarıyor ve kazaları önlüyor" dedi.

BMW'nin CEO'su fuarda baygınlık geçirdi

"ELEKTRİKLİ HAREKETLİLİK IAA FUARININ DİĞER ÖNEMLİ BİR BİLEŞENİ"

Wissmann, elektrikli araçların fuar için önemine değinerek, şu görüşleri paylaştı; "Elektrikli hareketlilik (electric mobility), IAA fuarının diğer önemli bir bileşeni. Birçok üretici zaten elektrikli modeller sunuyor ya da piyasaya yeni araçlar sürüyor. Elektrikli araçlar özellikle kentsel alanlarda büyük avantajlara sahip. Şu anda yakıt fiyatı elverişli olsa da uzun vadede petrole olan bağımlılığımız azalmalı ve azalacak. Elektrikli hareketlilik bu yolda önemli bir adımdır."

BMW'nin CEO'su fuarda baygınlık geçirdi

Elektrikli araçların yanı sıra yakın bir gelecekte klasik içten yanmalı motorlu araçların da piyasada önemli bir rol oynamaya devam edeceğini vurgulayan Wissman, bu araçların hala en uygun şekle getirilmesi konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Fuardaki katılımcı sayısına ilişkin bilgi veren Wissmann, "219 firmanın dünya galası yapacağı fuar, 2013 yılındaki fuarla aynı olarak 230 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. Bu 33 futbol sahası alanına eşit. Fuarda, 39 farklı ülkeden bin 103 katılımcı firma, yeni gelişmelerini fuar alanında ve açık havada sergileyecek. Bu, bu yüzyıldaki en yüksek katılımcı sayısı" ifadelerini kullandı.

BMW'nin CEO'su fuarda baygınlık geçirdi

"KATILIMCI ŞİRKETLERİN YÜZDE 40'I YABANCI ÜLKELERDEN"

Wissmann IAA'nın önde gelen uluslararası bir ticaret fuarı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Fuarda, 39 farklı ülkeden bin 103 katılımcı firma, yeni gelişmelerini fuar alanında ve açık havada sergileyecek. Katılımcı şirketlerin yüzde 40'ı yabancı ülkelerden geliyor ve yabancı katılımcıların yüzde 37'si de Asya'dan. Frankfurt IAA fuarına katılan yabancı ülkelerin sayısı 2013 yılına kıyasla yüzde 11 artarak 39 oldu. Fuarda, en iyi temsil edilen 5 yabancı ülke Çin, Güney Kore, Fransa, İngiltere ve İtalya olarak belirlendi."

BMW'nin CEO'su fuarda baygınlık geçirdi