Erdoğan: CHP'yi  Pensilvanya'nın kuklası yaptı
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında muhalefet partisini eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "95 yıllık CHP'yi 9 senede Kandil'in, Pensilvanya'nın kuklası yapan bir genel başkandan, kendi seçmenine de fayda gelmez." dedi.

Erdoğan: CHP'yi  Pensilvanya'nın kuklası yaptı

"SAĞLAM DURMAMIZ LAZIM"

Türkiye'nin terör koridoruyla kuşatılmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Erdoğan, "Siz böyle bizim yanımızda Bolu Dağı gibi durdukça hiçbir fani güç bize direktif veremez. Hiç kimse Türkiye'yi yolundan ayrı koyamaz. 16 bin 500 kilometreden bizi tehdit edenlere meydanları bırakmayacağız. Ülkemizin bir terör koridoruyla kuşatılmasına izin vermeyeceğiz. Milletimizin tökezlemesini bekleyenlere fırsat vermemek için sağlam durmamız gerekmektedir." dedi.

"MİLLETİN İSTİKBALİ İÇİN BULUNUYORUZ"

40 yıldır siyasetin içerisinde olduklarını hatırlatan Erdoğan, "Kibirle gelen, burnu havada gelen AK Parti kapısından giremez. Bizim kapımız tevazu kapısıdır, gayret kapısıdır, Hakkın rızası için halka hizmet kapısıdır. Biz bu makamlarda kendi ikbalimiz için değil, milletimizin ikbali için bulunuyoruz.

Biz bu koltuklarda parlak gelecekleri inşa etmek için varız. Biz ecdadın bize emanet ettiği bu vatanı evlatlarımıza daha güçlü teslim etmek için bulunuyoruz. 40 yıldır siyasetin içindeyiz. Bugüne kadar insanımıza asla tepeden bakmadık, bakmayız. Her kim bizi tanımak istiyorsa son 17 yılımıza göz atsın." diye konuştu.

Erdoğan: CHP'yi  Pensilvanya'nın kuklası yaptı

"AHKAM KESMEK KOLAY"

Sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek devam eden Erdoğan, "Bay Kemal, o Bolu Tüneli'ni sizinkiler 'acaba patates deposu mu yapsak yoksa doğalgaz mı enjekte etsek' diye konuşurken, biz geldik orayı yaptık. Bay Kemal, senin daha çok ders alman lazım. Ülkemizin son 17 yılına imzamızı eserlerimizle attık. Konuşmak, Meclis kürsülerinden ahkam kesmek kolaydır, hele hele yalan söylemek Bay Kemal için çok kolaydır. Seçim dönemlerinde atıp tutmak, cekli caklı cümleler kurmak kolaydır. Zor olan sözünü gerçeğe dönüştürmektir, vaatlerini havada bırakmamaktır, meydanda ne söylediysen seçimden sonra onu unutmamaktır. Biz hep zoru başarmak için çalıştık." ifadelerine yer verdi.

Erdoğan: CHP'yi  Pensilvanya'nın kuklası yaptı

ERDOĞAN "OY YOKSA HİZMET YOK" DEDİLER

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kazanacağı tazminatı Metmetçik Vakfı'na hibe edeceğini vurgulayan Erdoğan, "Geçenlerde CHP'nin Burdur Belediye Başkanı 'Seçim dönemlerinde atıp tuttuk ama hiçbirini yapamadık' dedi. CHP popülizmini ifşa ettik. Bir başkası Hatay'da 'Oy yoksa hizmet de yok' diyerek CHP'nin belediyecilik anlayışını ortaya koydu. Defalarca 'yüzde 40 alamazsam bırakırım' dediği halde, bir kez bile sözünün eri olamadı. 'Man Adaları' dedi, davayı açtım. 2.5 milyona mahkum oldu, şimdi istinafta. Karar geldiğinde parayı Mehmetçik Vakfı'na hibe edeceğim. Bu adamdan hiçbir yere yar olmaz. Hiç olmazsa bu tazminatı Mehmetçik Vakfı'na vermek suretiyle güzel bir adım atalım." şeklinde konuştu.

"FAYDA GELMEZ"

Erdoğan, "Bakın eserlerle konuşuyorum. Atatürk'ün partisini 9 yıl içinde tanınmaz hale getiren zattan^, ne bu ülkeye ne de Bolulu kardeşlerime hiçbir hayır gelmez. 95 yıllık CHP'yi 9 senede Kandil'in Pensilvanya'nın kuklası yapan bir genel başkandan kendi seçmenine de fayda gelmez. Onların Bolu'daki adaylarından da Bolu'ya bir şey gelmez." dedi.

Erdoğan: CHP'yi  Pensilvanya'nın kuklası yaptı

"IRAK'IN KUZEYİNDE KÜRDİSTAN VAR, ORAYA GİT"

CHP'nin HDP ile olan ittifakına da değinen Erdoğan, "CHP kimlerle kol kola görüyorsunuz değil mi? Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Kürdistan diye bir bölge yok. Biz ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Sen Kürdistan'da yaşamak istiyorsan Bay Sezai, Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var defol oraya git. Seninle beraber gelmek isteyenler varsa onları da al. Bay Kemal de onunla beraber takılabilir. Çok da farkı yok zaten. Bay Sezai'nin küstahlıklarını sineye çeken, bölücülere boyun büken birisi CHP'yi temsil edemez. Açıkçası bu tehdit dili en fazla CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimi aslında rencide ediyor. 'Ankara'da verilen oyların hesabını verecek' diyor Bay Sezai. Ankara'da Yavaş'a verilen oyun nereye gittiği ortaya çıkıyor mu? Sahte senet işini yürüten Yavaş var." şeklinde konuştu.

''17 YILDA BOLU'YA 12 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK''

17 yılda Bolu'ya 12 katrilyon yatırım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "155 bin dekar araziyi sulayacak Tekke Barajı'nın inşaatı devam ediyor. Bu yıl içinde bu barajı hizmete alıyoruz. Bolu her şeyin en iyisine layıktır. Bolu'ya belediye başkanı olarak vizyoner dürüst çok çalışkan bir dava arkadaşımız aday gösterdik. Fatih Metin kardeşim milletvekilliğinin yanı sıra Ankara'da bakan yardımcısı sıfatıyla da çok ciddi tecrübeler edindi." diye konuştu.

Erdoğan: CHP'yi  Pensilvanya'nın kuklası yaptı

"YÖNETİMLERİN UYUMLU ÇALIŞMASI ÖNEMLİ"

"Yerel yönetim ile hükümetin aynı ufka bakması çok önemli." diyen Erdoğan konuşmasını şöyle tamamladı:

"Maalesef bu uyum olmadığı zaman hükümet olarak attığınız adımlar da yarı kalır. Yerel yönetimde hükümetle eğer dayanışma içinde olmayan bir yerel yönetim olursa onun da yapacağı pek bir şey olmaz. O şehrin o ilçenin belediye başkanı istemeyince arzu edilen neticeler gerçekleşmiyor. Türkiye'nin son 17 yılda elde ettiği başarılarda hükümet ve yerel yönetimlerin uyumlu çalışmasının payı büyük.''

Erdoğan: CHP'yi  Pensilvanya'nın kuklası yaptı