Kadir Topbaş'tan dar gelirlilere 2400 konut müjdesi

Kadir Topbaş'tan dar gelirlilere 2400 konut müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi’ne Faaliyet Raporunu sundu.

DAR GELİRLİLERE 2400 KONUT

Yerel seçimlerden önce dar gelirlilere ucuz konut imkanı sunacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Topbaş, bu çerçevede ilk çalışmanın Çatalca ve Silivri’de başlatıldığını duyurdu. Kadir Topbaş, Önümüzdeki haftalarda ilan edecekleri kampanya ile Çatalca’da 2100, Silivri’de de 300 konut olmak üzere toplam 2400 konutu dar gelirlilerin istifadesine sunacaklarını açıkladı.

YENİ METRO HATLARI

Topbaş, konut projesinin yanında ulaşımla ilgili yeni müjdeler de verdi. 4 büyük metro hattının eş zamanlı olarak yapımına başlandığını duyuran Topbaş, Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu’nun ihalesinin yapıldığını, yapım çalışmalarına yakında başlanacağını açıkladı. Topbaş, 14 kilometrelik Dudullu-Bostancı Metrosu ile 12 Kilometrelik Ataköy-İkitelli Metro hatları için de kısa bir sürede ihaleye çıkacaklarını belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından projelendirilen ve Bakırköy İDO İskelesi'nden başlayıp Bağcılar Kirazlı’ya ulaşacak olan 9 kilometrelik metro hattına ilişkin bilgi veren Topbaş, bu önemli hat için ihale süreçlerinin tamamlandığını, yer tesliminin yapıldığını ve inşaat çalışmalarına yakında başlanacağını söyledi.

TAKSİM MEYDANI İÇİN GERİ SAYIM…

Kadir Topbaş, Taksim Meydanı’ndaki çevre düzenleme çalışmalarının ne zaman başlayacağına ilişkin de konuştu. Olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların geciktiğini söyeyen Topbaş, mayıs ayı itibariyle havaların düzelmesinden faydalanarak düzenleme çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu.

3. İSALE HATTI VE ATIKSU ARITMA TESİSLERİ

Barajlardaki doluluk oranının yüzde 97 seviyesine ulaştığını açıklayan Başkan Topbaş, Melen Barajı’nın 2016 yılında tamamlanacağını açıkladı. Topbaş, Melen’den İstanbul’a su getirmek için 105 kilometrelik 3. isale hattının çalışmalarına da başladıklarını, bu hat sayesinde İstanbul nüfusunun neredeyse yarısının su ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyleyen Topbaş, “ Büyükçekmece İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisimiz tamamlandı, son testleri yapıyoruz, bu tesisimiz 600 bin nüfusa hizmet verecek, yakında hizmete alacağız” dedi. Topbaş, Ataköy’deki İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin 2. etabı için de çalışmalara hız verdiklerini belirtti.

400 YENİ OTOBÜS, 4 YENİ GEMİ

Seçim kampanyasında şehir hatlarına 10 yeni gemi sözü verdiklerini belirten Başkan Topbaş, bu gemilerden 4 tanesini hazır hale getirdiklerini, önümüzdeki haftalarda gemilerin hizmete alınacağını söyledi. Topbaş, İETT filosunu yenilediklerini hatırlattı ve bu yıl içinde tek kalemde 400 yeni otobüs daha satın alarak İstanbulluların hizmetine sunacaklarını açıkladı.