A-8 düşkünü bakan yardımcısı kim

A-8 düşkünü bakan yardımcısı kim

ENSONHABER.com / ÖZEL Ankara'nın en 'ÖZEL KALEM'i yine Ankara'dan özel bir haberle karşınızda..

MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem'in gündeme getirdiği ve Vatan yazarı Mustafa Mutlu'nun dün köşesine taşıdığı, lüks makam arabası derdine düşen bakan yardımcısı, dünün en çok konuşulan konularından biriydi.

Mustafa Mutlu dünkü köşesinde, lüks düşkünü bakan yardımcısını şu sözlerle kaleme almıştı:

Hani AKP, son seçimlerde aday göstermediği milletvekillerine iş bulmak için "bakan yardımcılığı" diye yeni bir makam icat etti ya... İşte bu bakan yardımcılıklarına bugüne kadar 10 atama yapılmış... Hepsine de AKP'li eski milletvekilleri getirilmiş... Bunlardan biri; Başbakan'ın vatandaşlara, "Porsche'ye değil FIAT'a binin" uyarısını üzerine alınmadan, lüks makam arabası derdine düşmüş!

AYDA 43 BİN TL'YE A-8 MODEL MAKAM ARACI

Kendisine kiralanan Audi A-4 marka aracı beğenmemiş ve "İlle de Audi A-8 olsun" diye tutturmuş... Dediğini de yaptırmış... Kendisine ayda 43 bin liraya A-8 model bir makam aracı kiralanmış... Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, "Araştırıp, doğruysa gereğini yapacağım" demiş...

RESMİ PLAKA TAŞIMADIĞI İÇİN ÖZEL İŞLERDE DE KULLANILIYOR!

Konuyu gündeme getiren MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem haklı olarak isyan ediyor: "Kamuda 140 bin araç var. 2012'de de 6 bin 476 adet daha resmi araç alınacak. Türkiye resmi araç filosunda, dünyada altıncı sırada... Bunca araç yetmiyor; ayrıca binlerce araç kiralanıyor. Bunlar resmi plaka taşımadığı için, özel işlerde de kullanılıyor! Kamudaki araçların lüks ve gösterişten uzak, ekonomik olması gerekir. Bu kadar aç, yoksul ve işsizin olduğu bir ülkede, bir bakan yardımcısı ayda 43 bin lira ödenen araca biniyor!"

ÖZEL KALEM, O İSMİ BULDU

MHP'li Erdem, tüm ısrarlara karşın o bakanın adını vermedi. Ancak Ankara'nın en 'ÖZEL KALEM'i kulislerde dolaştı ve o ismi buldu. A-4 marka makam aracını beğenmeyen ve daha lüks olan A-8 model makam aracını kiralamak isteyen bakan yardımcısı, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas..

Ancak Kafkas, bu isteğinin ortaya çıkması ve basına yansımasıyla birlikte bu isteğinden vazgeçmek zorunda kaldı.. A-8'den vazgeçen Kafkas, A-4'ü istememesi üzerine Sağlık Bakanlığı'nın kendisine teklif ettiği A-6'yı kabul etti.

A-8 düşkünü bakan yardımcısı kim
*Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas

"İlle de Audi A-8 olsun" diyen Kafkas, 5 bin liralık emekli vekil maaşının yanı sıra, 9 bin 500 lira da bakan yardımcılığı maaşı alıyor...