AB, mültecilere sırt çevirdi
ensonhaber.com

Paris‘te pazartesi günü mini bir AB zirvesi gerçekleştirildi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de katıldığı toplantıda Avrupa'ya geçmeyi bekleyen yüz binlerce Afrikalı göçmenin kaderi masaya yatırıldı. Sonuç elbette yine mültecilere kapıları kapatmak oldu.

AB, mültecilere sırt çevirdi

AB MÜLTECİLERE SIRT ÇEVİRDİ

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Avrupa'ya sığınmaya çalışan Afrika'lı mülteciler, 2015 yılında kriz haline gelmişti. Çeşitli illegal yollarla Avrupa'ya giriş sağlayan mültecilerin büyük bir kısmı Avrupa'da sınırlardan içeri alınmamış, kaderlerine terkedilmişti.

AB, mültecilere sırt çevirdi

İşte o krizin üzerinden 2 yıl geçti, ancak ne mülteciler sınırı geçebildi, ne de kriz sona erdi. Krizin çözümüne ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron toplantı talebinde bulundu. Geçtiğimiz Pazartesi günü Başta Almanya Başbakanı Şansöyle Merkel olmak üzere bir çok AB lideri toplantıya katıldı. Kapalı kapılar ardında gerçekleşen toplantıya ilişkin açıklama geldi.

"AVRUPA'YA GELMEYİN"

Toplantıdan "insanlık adına beklenen sonuç" mültecilerin en azından kademeli olarak Avrupa'ya alınarak istihdamı sağlanmasıydı, ancak yine beklenen oldu ve her zaman olduğu gibi Avrupa yine mültecilere sırt çevirdi.

AB, mültecilere sırt çevirdi

Macron, mültecileri Afrika'da tutma konusunda zirveye katılan diğer temsilcileri de ikna etti. Afrikalı göçmenlere Avrupa'da sığınmacı statüsü kazanma şansının, dolayısıyla yasal oturum imkanının neredeyse hiç olmayacağının da onlara izah edilmesi yönünde zirvede görüş birliği sağlandı. Mültecilere adeta "Avrupa'ya gelmeyin" mesajı verildi.

AB, mültecilere sırt çevirdi

PAPA'NIN MESAJI YOK SAYILDI

Acımasız karar AB'yi gittikçe insanlıktan uzaklaşan bir noktaya sürüklüyor. Zira Kuzey Afrika'nın içinde bulunduğu durum ile, Yemen ve Libya'da yaşanan iç savaş durumu ele alındığında, mültecilerin keyfi olarak değil, gerçekten yaşam mücadelesi verebilmek adına Avrupa'ya göç ettiği gözler önüne seriliyor.

AB, mültecilere sırt çevirdi

Hristiyan aleminin lideri Papa, geçtiğimiz günlerde mültecilere daha empati yollu yaklaşılması gerektiği ve Avrupa liderlerine daha çok mülteci alınması çağrısında bulunmuştu. Papanın çağrısından sonra yapılan bu toplantı, AB liderlerinin Papa'yı yok sayması oldu.

AB, mültecilere sırt çevirdi