AB:Akdeniz'de silah ambargosu için operasyon başlatılacak
AA

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısından, Libya'ya silah ambargosu uygulamak için Akdeniz'de operasyon kararı çıktı.

Toplantıya katılan Avrupa Birliği Dışilişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Brüksel'de bir basın toplantısı düzenledi.

Borrell burada, dışişleri bakanlarının Libya konusunda önemli bir siyasi anlaşmaya vardığını duyurdu.

"YENİ BİR OPERASYON BAŞLATACAĞIZ"

Borrell, uzun tartışmalardan sonra alınan kararın AB'nin bölgede daha fazla rol oynamasının önünü açacağını belirterek "Siyasi istek olduğu müddetçe hiçbir şey imkansız değildir. Bakanlarla yeni bir siyasi anlaşma üzerinde mutabık kaldık. Bu çerçevede Akdeniz'de yeni bir operasyon başlatacağız." diye konuştu.

AMAÇ LİBYA'YA SİLAH AMBARGOSU UYGULAMAK

Akdeniz'de insan kaçakçılığı ve yasa dışı göçle mücadele için 2015'te başlatılan "Sophia Operasyonu"nun 20 Mart'ta sonlandırılacağını açıklayan Borrell, yeni operasyonun Birleşmiş Milletlerin (BM) Libya'ya yönelik silah ambargosunu uygulamayı amaçladığını ifade etti.AB:Akdeniz'de silah ambargosu için operasyon başlatılacak

"OPERASYON SİLAHLARIN GELDİĞİ YÖNE ODAKLANACAK"

Borrell, operasyonda hava, uydu ve deniz unsurlarının yer alacağını aktararak "Sophia Operasyonu Libya kıyılarını koruyordu. Yeni operasyon daha çok silahların geldiği doğuya odaklanacak." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)