ABD Büyükelçisi Ricciardone kayıplarda

ABD Büyükelçisi Ricciardone kayıplarda

Cemaat, AK Parti ile olan gerginliği 17 Aralık'la birlikte savaşa çevirmişti. Tayyip Erdoğan hükümetini devirmeye yönelik yargı operasyonlarıyla ekonomiyi ve siyaseti çökertmeye yönelik hamleler AK Parti hükümeti tarafından anında karşılık bularak boşa çıkarıldı.

O sırada AK Parti - Cemaat kutupları arasındaki bu kavgada birçok kesim de kendi yerini konumlandırdı. Bunlardan biri de ABD Büyükelçisi Ricciardone'ydi.

"BİR İMPARATORLUĞUN ÇÖKÜŞÜNÜ İZLEYECEKSİNİZ"

Ricciardone, 17 Aralık operasyonundan yalnızca 3 gün sonra gazetecilere demeç vermişti. Türkiye'yi İran'la olan ilişkileri ve Halkbank konusunda uyardıklarını belirten Ricciardone "Uyarılarımız dikkate alınmadı, şimdi bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz" demişti.

GÜLEN'İN İADESİ KONUSUNDA DA SESSİZ KALDI

Fethullah Gülen'in, 20 yıldır Pensilvanya'da yaşıyor olması da hükümete yönelik darbe girişimlerinin ABD'de organize ettiğine yönelik iddiaları gündeme getirmişti. Öte yandan Erdoğan'ın "Obama Gülen'in iadesine olumlu yaklaştı" şeklinde özetlenebilecek açıklamalarına da ABD Büyükelçisi Ricciardone sessiz kalmıştı.

SEÇİM SONRASI HİÇ SESİ ÇIKMADI

30 Mart yerel seçimleri öncesi hükümete mesafeli davranan Ricciardone de seçim sonrası sessizliğe gömülenler arasında yerini aldı. AK Parti'nin, Cemaat'in "Oyları yüzde 29'a kadar düştü" anketlerinin aksine seçimlerden yüzde 45 gibi rekor bir oyla çıkarken, ABD Büyükelçisi herhangi bir açıklamada bulunmadı.