ABD Deniz Kuvvetleri'nden İstanbul paylaşımlı mesaj
ensonhaber.com

ABD yönetiminin, Türkiye konusundaki attığı tehditkar adımlar devam ediyor. Özellikle, iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine yol açan harita skandalının ardından bu sefer de ABD Deniz Kuvvetleri, sosyal medya hesabından alt mesajı kuvvetli bir paylaşımda bulundu.

Daha önce Twitter'dan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne bakan gemi namlulu paylaşımı yapan ABD Deniz Kuvvetleri, aynı fotoğrafı bu sefer de profiline sabitledi.

ARKA PLAN YAPILDI

US Navy hesabının arka planında kullanılan fotoğrafta, İstanbul Boğazı'ndan geçen ABD donanmasına ait bir geminin fotoğrafına yer verildi. ABD Donanması’na ait resmi Twitter hesabı, donanmaya ait USS Donald Cook isimli savaş gemisinin İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün altından geçerken çekilen fotoğrafı kapak resmi yaptı.ABD Deniz Kuvvetleri'nden İstanbul paylaşımlı mesaj

Donanmanın bu fotoğrafı kapak resmi olarak seçmesi ise dikkat çekti. Donanmanın kapak resmi olarak kullandığı fotoğrafın, 19 Ocak’ta çekildiği biliniyor. Aynı gün fotoğraflar ile paylaşım yapan donanma, “USS Donald Cook, deniz güvenliği operasyonlarında bölgesel müttefiklere yardım etmek için Türk Boğazlarını geçti ve Karadeniz’e girdi” notunu düşmüştü.

Fotoğrafların güzelliğinden çok verdiği mesaj için böyle bir şey yapıldığı, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

HARİTA SKANDALI

ABD'nin uyguladığı bu sistem, aslında bir ilk değil. Hafta içinde Venezuela darbesine destek veren ve vermeyen ülkelerin paylaşıldığı bir haritada, Türkiye'nin ortadan ikiye bölünmüş bir şekilde sınırlara ayrıldığı görsel paylaşılmıştı.

ABD Deniz Kuvvetleri'nden İstanbul paylaşımlı mesaj