ABD halkına göre kapanan hükümetin sorumlusu Trump
AA

ABD'de federal hükümetin, geçici bütçe anlaşmazlığından dolayı kapanmasının üzerinden 23 gün geçti. Ancak Trump'ın, Meksika sınırına örülmesi planlanan duvar için ödenek ayrılması talebi, henüz Temsilciler Meclisi'nde üstünlüğü sağlayan Demokratlarca kabul edilmedi.

TRUMP HER MESAJINDA DEMOKRATLARI SUÇLADI

Trump'ın her sabah Twitter'dan, "Beyaz Saray'da uzlaşma için Demokratları beklediğini" ifade ederek, hükümetin kapalı kalması konusunda Demokratları suçlaması Amerikan halkında karşılık bulmadı.

ABD halkına göre kapanan hükümetin sorumlusu Trump

AMERİKAN HALKININ ÇOĞUNLUĞU TRUMP'I SORUMLU TUTTU

Connecticut'taki Quinnipiac Üniversitesi'nin ulusal çaptaki anketinde, katılımcıların yüzde 63'ünün, Demokratların Meksika duvarı ödeneği olmaksızın hükümetin açılması planını desteklediği ortaya çıktı.

Diğer taraftan, ankete katılanların yüzde 56'sı hükümetin kapanmasından Trump'ı ve Cumhuriyetçileri, yüzde 36'sı ise Demokratları sorumlu tuttu, yüzde 8'i ise kararsız kaldı.

Hükümetin duvar ödeneğinden dolayı kapatılmasını karşı çıkanların oranı ise yüzde 63'ü buldu.

Ankete katılanların yüzde 54'ü ABD'nin güney sınırında bir krizin söz konusu olduğunu kabul ederken, yüzde 59'u ise bu krizi çözmek için duvarın çözüm olmadığını savundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)