ABD PYD'ye kargo uçaklarıyla yardım götürdü

ABD ordusu, Kobani'ye yardımı C-130 kargo uçaklarıyla yaptı. Amerikan ordusu, bu yardımları önümüzdeki günlerde de sürdürmeyi planlıyor.

DIŞİŞLERİ: TÜRK HAVA SAHASI KULLANILMADI

ABD'nin Kobani'ye silah yardımıyla ilgili bir açıklama da, Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisinden yapılan açıklamada, Kobani'ye ABD kargo uçakları tarafından yapılan silah yardımında Türk hava sahasının kullanılmadığı belirtildi.

ABD PYD'ye kargo uçaklarıyla yardım götürdü İZLE

ABD PYD'ye kargo uçaklarıyla yardım götürdü

SİLAHLAR BARZANİ'DEN

Kobani'ye havadan bırakılan silahların Kuzey Irak'taki Kürt yönetiminden temin edildiği de açıklandı.

PYD DOĞRULADI

Kobani'yi savunan PYD'nin sözcüsü Redur Halil büyük miktarda mühimmat ve silahın kentte ulaştığını doğruladı. Kürt sözcü Halil, daha fazla yardımın gelmesini beklediklerini de vurguladı.

ABD PYD'ye kargo uçaklarıyla yardım götürdü

IŞİD 10 KAMYONETLE GELMİŞTİ

Irak'ta Musul'u kısa sürede alarak ses getiren IŞİD ise Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani bölgesine yalnızca 10 kamyonetle gelmişti. 10 kamyonet dolusu yüzlerce kişi ile geldiği Kobani'de, binlerce YPG'ye karşı savaşan ve ayrıca ABD uçaklarınınca bombalanan IŞİD, 35 gündür Kobani'yi terk etmiyor.

ABD PYD'ye kargo uçaklarıyla yardım götürdü

PERVİN BULDAN: TÜRKİYE ABD'Yİ ÖRNEK ALMALI

Öte yandan ABD'nin Kobani'de PYD'de yaptığı yardımlar HDP'lileri de memnun etti. Milletvekili Pervin Buldan, Türkiye'nin de ABD'nin yaptığı yardımları örnek alması gerektiğini ve PYD ile ilişkileri geliştirmesi gerektiğini duyurdu.

ABD'DEN SİLAH YARDIMI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kobani'ye yapılan silah yardımı hakkında Türkiye'ye "ABD politikasında bir değişiklik değildir. Krize anlık bir cevaptır." mesajını verirken, şu açıklamalarda bulundu;

"POLİTİKAMIZIN DEĞİŞTİĞİ ANLAMINA GELMEZ"

"Suriyeli Kürtlere silah vermemiz anlık bir müdahaledir. Politikamızın değiştiği anlamına gelmez. IŞİD ile savaşan bir topluma sırt dönmek sorumsuzca ve ahlaken zorlayıcı olurdu."