ABD'de bir mahkum 39 yıl sonra suçsuz bulundu
REUTERS

Craig Coley, 1978'de Rhonda Wicht adlı 24 yaşındaki bir kadını ve dört yaşındaki oğlunu öldürmekten suçlu bulunarak eyaletteki en ağır cezaya çarptırılmış ve 13 bin 991 gün hapis yatmıştı.

Dava, deliller ve ifadelerdeki tutarsızlıklar nedeniyle Coley'in masum olduğuna inanan, kentin polis müdürü Michael Bender'ın yardımıyla yeniden açılmıştı.

Bir iple boğularak öldürülen kadın ve yastıkla boğulan oğlundan alınan DNA örneklerinin, Coley'nin DNA'sıyla uyuşmadığı açıklandı.

Cinayet sabahı Coley'i ve arabasını evin önünde gördüğünü söyleyerek davanın kaderini belirleyen komşu da "Çok net göremedim" diyerek ifadesini değiştirdi.

Wicth ile ilişkisi olan ve o dönemde bir lokantanın müdürlüğünü yapan Coley'in cinayet işlendiği saatlerde restoranda olduğu ortaya çıkmıştı.

ABD'de bir mahkum 39 yıl sonra suçsuz bulundu

HAPİSTE ÜNİVERSİTE BİTİRİP YÜKSEK LİSANS YAPTI

Örnek bir mahkum olduğu söyleyen Coley'in, hapishanede kendisini dine verdiği, üniversiteyi bitirdiği ve yüksek lisansa başladığı belirtiliyor.

22 Kasım 2017'de affedilerek hapisten çıkan Coley, Şükran Günü'nü polis müdürü ve ailesiyle birlikte geçirmişti.

ABD'de bir mahkum 39 yıl sonra suçsuz bulundu

21 MİLYON DOLAR TAZMİNAT

Geçen yıl Kaliforniya Mağdur Tazminat Kurulu da Coley'e 21 milyon dolar tazminat verilmesini kararlaştırdı. Bu, Coley'in hapiste kaldığı her gün için 140 dolar alması anlamına geliyor.

Coley daha sonra federal mahkemede tazminat davası açtı. Ancak Simi Valley Belediyesi, uzlaşmaya giderek tazminat talebine olumlu yanıt verdi.

ABD'de bir mahkum 39 yıl sonra suçsuz bulundu