ABD'de polis silahsız bir siyahiyi vurdu
AA

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentinde 43 yaşındaki siyahi Keith Lamont Scott'ın bir polis memuru tarafından öldürüldüğü an ve hemen öncesine ait cep telefonuyla çekilen görüntüleri ailesi tarafından paylaşıldı.

EŞİ POLİSLERİ DEFALARCA UYARDI

Eşi tarafından kaydedilen görüntülerde, Scott'a polisin "Elindeki silahı bırak." diye uyarılarda bulunduğu görülüyor. Kayıtlarda, Scott'ın eşinin ise "Ateş etme, onun silahı yok." diyerek polisleri uyardığı dikkati çekiyor. Kurbanın elinde herhangi bir silah olup olmadığının anlaşılamadığı görüntülere, siyahinin etrafını saran polislerin bir anda ateş ettiği de yansıdı.

ABD'de polis silahsız bir siyahiyi vurdu

Olayları yaklaşık 20 metre uzaklıktan takip eden ve çığlık atan eşinin, Scott'ın vurulmasının ardından "Umarım ölmemiştir çünkü bedeli ağır olacak." diye bağırdığı duyuluyor. Görüntülerde ayrıca, öldürülen siyahinin eşinin, "Polis çağıracağım, pardon ambulans çağıracağım." ifadesini kullandığı da yer alıyor.

ELİNDE SİLAH MI YOKSA KİTAP MI VARDI TARTIŞMASI

Scott'ın ailesi, yaptıkları ilk açıklamada, "kurbanın elinde sadece kitap bulunduğunu ve polisin buna rağmen onu vurduğunu" iddia etmişti. Charlotte Polis Şefi Kerr Putney ise "Scott'ın elinde silah olduğu ve bunu bırakması çağrısına cevap vermediği gerekçesiyle vurulduğunu" ileri sürmüştü.

CHARLOTTE SOKAKLARINDA PRETESTO YÜRÜYÜŞLERİ YAPILDI

Olayın ardından yüzlerce "Siyahilerin Hayatı Değerlidir" (Black Lives Matter) üyesi, Charlotte sokaklarında adalet ve özgürlük temalı sloganlar eşliğinde protesto yürüyüşü gerçekleştirmişti. Protestoların yoğunlaşması üzerine de kentte olağanüstü hal ilan edilmişti.

ABD'de polis silahsız bir siyahiyi vurdu

ABD'de polis silahsız bir siyahiyi vurdu

ABD'de polis silahsız bir siyahiyi vurdu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)