ABD, Fas'a 4.7 milyar dolarlık F-16 sattı
AA

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı Savunma, Güvenlik İşbirliği Ajansı, Fas'a muhtemel askeri satışlarla ilgili Kongre'ye iki tebligat gönderdi.

İKİ AYRI SATIŞA ONAY

Söz konusu tebligatlarda, Fas yönetiminin F-16D ve C versiyonlarının Block 72 serisinden 25 uçak ve ilgili malzemelerini satın almak istediği ve Dışişleri Bakanlığı'nın da 3 milyar 787 milyon dolara mal olacak bu satışa onay verdiği kaydedildi.

ABD, Fas'a 4.7 milyar dolarlık F-16 sattı

Ayrıca Fas Hava Kuvvetleri'ne ait 23 F-16 uçağının ise Lockheed Martin savunma şirketinin, son model F-16 uçağının V konfigürasyonuna yükseltilmesi için ise 985 milyon dolarlık satışa onay verildiği bildirildi.

"FAS KUZEY AFRİKA'DA ÖNEMLİ BİR GÜÇ"

Fas'a yapılacak bu satışların, ABD'nin ulusal güvenlik menfaatlerine ve NATO dışındaki ortaklarına yönelik politikasına katkı sağlayacağı ifade edilen tebligatlarda Fas'ın, Kuzey Afrika'da ekonomik ilerleme ve siyasi istikrar için önemli bir güç olduğuna dikkat çekildi.

Fas'ın zaten F-16 uçaklarını kullandığı ifade edilen tebligatlarda, "Teklif edilen satış bölgedeki temel askeri dengeleri etkilemeyecektir." denildi.

Satışın onaylanması için Kongre'den, 30 gün boyunca herhangi bir itiraz gelmemesi gerekiyor.

ABD, Fas'a 4.7 milyar dolarlık F-16 sattı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)