Adalet Bakanı, FETÖ borsası iddialarına cevap verdi
İHA

TBMM Genel Kurulunda 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, milletvekillerine sunum yaptı.

Bakan Gül, FETÖ borsası kurulup para verip bazı şüphelilerin serbest bırakıldığına dair iddialara karşı net bir tutum ortaya koydu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yanlış yapan kim varsa sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi.

Adalet Bakanı FETÖ borsası iddialarına cevap verdi ViDEO

"KİMİN ELİNDE HANGİ BELGE VARSA..."

Bakan Gül, konuyla ilgili şunları söyledi: “Nerede olursa olsun FETÖ ile mücadelede Türk yargısına böylesi bir konuda böyle bir töhmeti kabul etmemiz mümkün değil.

Ama bu konularla ilgili kimin hangi iddiası varsa, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Adliye’nin içindedir. Hakimler Savcılar Kurulu buradadır.

Ben de HSK Başkanı olarak söylüyorum; Her kim ister avukat ister hakim ister grup FETÖ ile mücadele eden ve milletin yargısı olan bu yargıya kimse leke düşüremez.

Yanlış yapan kim varsa sonuna kadar takipçisi olacağız. Kimin elinde hangi belge varsa, genel ifadelerle yargıya leke sürecek şekilde değil, somut bilgiyle kim yapıyorsa, hangi avukat yapıyorsa, bu konuda yargıya müracaat etmesi halinde milletimiz adına sonuna kadar takipçisi olacağımızı Yüce Meclis'in huzurunda bizzat söylüyorum”

Adalet Bakanı, FETÖ borsası iddialarına cevap verdi

FETÖ'CÜLERLE SONUNA KADAR MÜCADELE ETTİK

Gül, “Yargı hiçbir grubun yargısı değildir. Geçmişte olduğu gibi vesayetçilere selam duran, brifingte esas selamına geçip, cübbesini ilikleyen yargılara izin vermediğimiz gibi FETÖ’cülerle sonuna kadar mücadele ettik. Bir daha bu ülkeyi hiçbir grubun, çetenin, oluşumun eline terk etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı, FETÖ borsası iddialarına cevap verdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)