Adana'da aynı aracı 85 kişiye satan çeteye operasyon
DHA

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini 'İcra Müdürlüğü' çalışanı olarak tanıtan çetenin, "İcralık otomobilleri piyasa değerinin altında satıyoruz." diyerek, başta devlet memurları olmak üzere vatandaşları dolandırdığı ihbarını aldı.

OPERASYON YAPILDI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Adana, İzmir, Bursa, Antalya, Giresun, Hatay ve Malatya'da 500 polisle, önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı.

Adana'da aynı aracı 85 kişiye satan çeteye operasyon

ŞÜPHELİLERE GÖZALTI

'Son Haciz' adı verilen operasyonda, çetenin İzmir'de yaşayan lideri Ali Ç.'nin de aralarında bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı.

"İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN ARIYORUZ"

Polis, operasyonla çetenin, dolandırıcılık yöntemi de ortaya çıkarıldı. Kamu hastaneleri, askeri birlikler, polis merkezleri ve devlet kurumlarını arayan çete üyelerinin, "Biz icra müdürlüğünden arıyoruz. Elimizde çok temiz bir araç var. Hakime Hanım, bu aracı gece gündüz ülkesi için fedakarca çalışan devlet memurlarımızdan birinin almasını istedi. İlgilenirseniz bu aracı bedelinin çok altında size verelim." diye teklifte bulunduğu belirlendi.

Adana'da aynı aracı 85 kişiye satan çeteye operasyon

550 BİN TL'LİK VURGUN

Bu yolla çetenin tuzaklarına düşürdüğü memurlardan, aracın 'ihale bedelinin bir kısmı’ adı altında 10 ila 15 bin lira arasında değişen bir miktar parayı, verdikleri hesaba yatırmalarını istediği saptandı.

Ayrıca şüphelilerin özelliğini ezbere bildikleri aynı otomobili 85 kişiye sattığı ve 550 bin lira vurgun yaptıkları ortaya çıktı.

METEOLOJİ MÜDÜRÜNÜ DE DOLANDIRDILAR

Mağdurlar arasında 2 Meteoroloji Bölge Müdürü, hemşire, doktor, subay, astsubay ve öğretmenler olduğu da tespit edildi.

Emniyetteki ifadesi alınan 38 şüpheliden 10'u ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 28 kişinin ise sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)