Adapazarı'nda lise öğrencisine tecavüz davasında olay

Adapazarı'nda lise öğrencisine tecavüz davasında olay

Adapazarı'nda 3 ay önce 14 yaşındaki lise öğrencisi Ö.C.'ye, aralarında iki polis müdürünün de bulunduğu 31'i öğrenci 34 kişinin cinsel istismarda bulunmasıyla ilgili davaya bugün Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşma öncesi adliye önüne gelen kadın örgütleri Ö.C.'ye destek verirlerken, çocukları cinsel istismar suçundan yargılanan aileler ise kadın örgütlerine, "Bizimkiler de çocuk. Ne tecavüzü" diye bağırarak tepki gösterdi.

TECAVÜZ DAVASINDA 20 TAHLİYE-TIKLAYIN

İŞTE O ANLAR

TECAVÜZÜ BUNLAR YAŞAMIŞ HERHALDE

Adliye önünde pankart açıp açıklama yapmak isteyen Sakarya Kadın Platformu üyelerine Ö.C'ye cinsel taciz ve tecavüz suçlamasıyla yargılanan 34 sanığın yakınları sözlü sataşmada bulundu. Platform üyeleri açıklama yaptığı sırada bazı sanık yakınları 'Kendi rızasıyla oldu', 'Kız diyor kendi rızamla yaptım', 'tecavüzü bunlar yaşamış herhalde' gibi sözlü sataşmalarda bulundular.

Sakarya Kadın Platformu açtıkları pankartla olayın takipçisi olacaklarını ilan etti. Platform adına açıklama yapan Özgül Karaman, "Fethiye ve N.Ç. davalarında adalete olan güveni sarsan sonuçlardan sonra, bu davanın takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Gelenekselleşen taciz ve tecavüz sisteminin ortadan kalkması için atılan her adım hayati önem taşımaktadır" dedi.

"BU KIZ HERKESLE BERABER OLMUŞ"

Basın açıklaması sırasında, davada tutuklu olarak yargılanan ve yaşları 18'den küçük olan çocukların aileleri tepki göstererek kendi çocuklarının da mağdur olduklarını öne sürdü. Davada oğlu tutuklu bulunan Ekrem Y. olayın tecavüz olmadığını savunarak, "Oğlum sporcu idi. Bugün futbol oynaması gerekirken cezaevinde. Olaya tek taraflı bakılmaması gerek. Bu kız okulda, sınıfta herkesle beraber olmuş. Bu kız mağdur oluyor, bizim çocuklar tecavüzcü oluyor. Onun anne babasının da sorumluluğu var" diye konuştu.

GİZLİLİK KARARI

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Ö.C.'yetecavüz iddiasıyla ilgili Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 ayrı dava açıldı. Davanın bugün başlayan duruşmada mahkeme gizlilik kararı aldı. Sanık ve mağdur avukatları dışında duruşma salonuna kimsenin alınmaması yönünde karar verdi.