Adnan Polat: Aysal yolsuzluk yapanları yönetime aldı

Adnan Polat: Aysal yolsuzluk yapanları yönetime aldı

Habertürk Gazetesi'ne konuşan Polat, kurumsallaşma adına kadrolaşma yapıldığını söyleyerek, ''geçmiş dönemde yolsuzluğa bulaşan insanların bir kısmını tekrar geri aldılar.'' dedi.

İşte Adnan Polat'ın o açıklamaları:

VARLIK SATIŞI ILE KULÜP YÖNETİLMEZ

Pazar tepki bekliyor musunuz, Riva yetkisi verilmeli mi?

“Normal şartlarda bu iznin verilmesi lazım. Fakat yönetim kongreye karşı çok dürüst davranmadı açıkçası. Hisse senetleri için yetki almıştı. Yüzde 10 satacağını söylemişti, yüzde 21'e varan bir satış yaptı. Riva ile ilgili izin verilmesi gerekir ama mevcut yönetim varlık satışı ile kulübü yönetme yöntemine gidiyor. Biz G.Saray'ın en sıkıntılı dönemlerinde o varlıkları belli bir değere getirdik ama hiçbir zaman satış yapmadık. Zaten varlık satışıyla o kuyudan çıkmak yönetimin düşüneceği en son çare olmalı. Genel kurulun buna çok olumlu bakacağını düşünmüyorum. Kongrenin sıkıntılı geçeceğini düşünüyorum. Çünkü yönetimin içinde çok ciddi ayrışmalar da var. Ekonomik neticeler de ortada. Mali konularda ibra olur mu olmaz mı bilemiyorum ama olsa bile zor bir ibra olur.”

Aysal seçim kararı alırsa aday çıkar mı?

“Diyelim ki başkan seçim kararı aldı ve aday olmadı. Yerine gelecek kişi bu haliyle çok fazla bir şey yapamaz.”

YOLSUZLUĞA BULAŞANLARI GERİ ALDILAR

Kurumsallaşma, profesyonelleşme adımlarını başarılı buluyor musunuz?

“Kurumsallaşmayla ilgili bir ihtiyaç yoktu. Zaten tüm çalışmaları bitmişti. Biz bunu Amerikalılar ile yapmıştık. Bütçeleriyle, denetimiyle işlerini yürütüyorlardı. Ama üç senede üç defa bütün yönetici kadroları değişti. Kurumsallaşmadan çok astronomik rakamlarla kadrolaşma gibi bir yöntem oldu.Benim dönemimde en yüksek ücret alan bir üst yöneticinin yerine 7-8 misli rakamlarla elemanlar alındı. Sonra da görevlerine son verildi ama çok büyük tazminatlar ödendi. 3 kez tüm kadrolar değiştirildikten sonra kulübün ve şirketlerinin kurumsal hafızası da yok edildi. Geçmişi bilen 1-2 kişi dışında o kadar az ki. Benimle çalışan veya benden önce görevlendirilen insanların yüzde 95'i gönderildi. Sanki benden kalan kalıntıları temizliyorlarmış gibi yanlış bir yönteme girdiler. Halbuki orada çalışanların bir kısmı Faruk Süren bir kısmı Özhan Canaydın dönemlerinden kalma insanlardı. O dönem yolsuzluğa bulaşan insanların bir kısmını tekrar geri aldılar.”

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...