Afyonkarahisar'da mültecilere işkence görüntüleri
ensonhaber.com

İzleyenlerin içini sızlatan görüntüler Afyonkarahisar'dan...

KÜFÜR EDİP KEMERLE VURDU

Görüntülerde 3 kişinin, mültecilere yaptığı işkence görülüyor.

Eline aldığı kemer ve demir sopayla mülteciye vuran cani, bir yandan da küfür ediyor.

ZORLA SÖYLETTİKLERİ...

İşkence sonrasında ise mültecilere zorla, "Atatürk, CHP ve altı ok" dedirtiliyor.

Görüntülerin devamında ise işkence uygulanan aynı mülteciye, "En büyük Atatürk, Ne mutlu Türk'üm diyene" gibi ifadeler kullandırılıyor.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"24/04/2019 tarihinde Afyonkarahisar ili Çay ilçesinde iki Afganistan vatandaşına yönelik gerçekleştirilen şiddet ve eziyet olayının sosyal medyada yer bulması üzerine kamuoyunu aydınlatma gereği doğmuştur.

Müessif olay, 24.04.2019 tarihi gece saat 01.00 sıralarında gerçekleşmiştir. Afgan uyruklu iki kişi evlerine gitmek amacıyla yolda yürüdükleri sırada daha önceden tanımadıkları ve aralarında herhangi bir husumet bulunmayan şüpheliler B.M.Ç. ve Y.Ç. ile suça sürüklenen çocuk B.K. tarafından durdurulmuş,  hakaretlerle birlikte darbedilmeye başlanmıştır.

Bu sırada mağdurlardan biri şüphelilerin elinden kaçmış, ancak diğer mağdur şüpheliler tarafından cebir ve tehdit kullanılmak suretiyle B.K.’ye ait eve götürülmüş olup orada da şiddet, eziyete maruz bırakılmıştır. Yapılan ihbar sonucu derhal Çay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış şüpheliler aynı gece Çay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınmışlardır.

Çay Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile şüpheliler B.M.Ç. ve Y.Ç. tutuklanmış,  B.K ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. Olaya ilişkin şüpheliler ve ssç hakkında Çay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Cebir, tehdit veye Hile kullanılmak suretiyle Kişi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Eziyet Etme, Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etmek, Mala Zarar Verme, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etme' suçlarından hazırlanan iddianame Çay Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiştir.

Ayrıca elde edilen deliller sonucu şüpheli Y.C. hakkında Cumhurbaşkanına Hakaret, Atatürk’ün manevi Hatırasına Hakaret ve müstehcenlik suçlarından ayrıca soruşturma yürütülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Çay Sulh Ceza Hakimliği’nin 25/04/2019 tarihli kararı ile şüpheliler B.M.Ç. ve Y.Ç. tutuklandı, B.K. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Afyonkarahisar'da mültecilere işkence görüntüleri ViDEO

Afyonkarahisar'da mültecilere işkence görüntüleri

Afyonkarahisar'da mültecilere işkence görüntüleri