Ağrı'da askerleri şehit eden 2 PKK'lı öldürüldü
DHA

Ağrı'da askerleri şehit eden 2 PKK'lı öldürüldü

Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü'ndeki Karakuş Tepe Mevkii'ndeki mevzilerde nöbet tutan koruculara 15 Eylül günü saat 20.30 sıralarında bir grup PKK'lı terörist, roketatar ve otomatik silahlarla saldırdı. Korucular saldırıya anında karşılık verirken, Çetenli Köyü Karakolu'ndan teröristlerin bulunduğu noktalara top atışı yapıldı.

8 KORUCU, 1 UZMAN ÇAVUŞ 1 ASKER ŞEHİT OLDU

Doğubayazıt'taki 1'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan, havadan kobra helikopterler, karadan da özel harekat timleri bölgeye sevk edildi. Teröristlerle bir süre devam eden çatışmada 7 korucu, 1 uzman çavuş, 1 jandarma er ile bölgeye giderken el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 emekli köy korucusu şehit oldu.

KORUCULARI VE ASKERLERİ ŞEHİT EDEN 2 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada 2'si asker 8 korucunun şehit edilmesi olayına karışan 2 PKK'lı teröristin daha etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Tendürek Dağı bölgesinde geçen hafta başlatılan ve 6 Ekim tarihinde Tendürek Dağı Kışlak mevkiinde 4 PKK'lı teröristin öldürülmesine müteakip 11 Ekim tarihinde insansız hava araçlarının tespit ettiği hedeflere yönelik düzenlenen operasyon neticesinde 2 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak hava unsurlarının da destek verdiği operasyonlara devam edilmektedir."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)