Ahmet Davutoğlu neden ağladığını anlattı

Ahmet Davutoğlu neden ağladığını anlattı

Dün Gazze'ye giden Davutoğlu, ziyaret ettiği hastanede gözyaşlarına hakim olamamıştı. Savaşta kızını kaybeden bir babanın gözyaşları karşısında acısını gizleyemeyen Davutoğlu, babaya sarılıp dakikalarca ağlamıştı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, o an neler hissettiğini anlattı.

Ahmet Davutoğlu hüngür hüngür ağladı

"HEPİMİZİN İÇİ PARÇALANDI"

Pakistan'daki D-8 Zirvesi'nde konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde yaşadığı duygu yüklü anları şöyle anlattı: “O fotoğrafın öyle çekildiğini hissedecek bir ortam değildi. Biliyorsunuz Şifa Hastanesi'ne gitme planımız vardı. Eşim doktor olduğu için başhekim detaylı gezdirdi. Bizden kısa bir süre önce hastaneye ulaşan üç cenazeyi de gördük. Çok ıstırap verici, insanı hüzünlendiren bir tabloydu. 15-19 yaşlarında bir genç kız, 75-80 yaşında bir yaşlı, bir de daha kanı kurumamış bir genç… Hepimizin o yaşta kızları var. Onun babası içeri alındığında hepimizin içi parçalandı. Onu teskin etmek için ‘Türkiye Dışişleri Bakanı burada' dediler. Uzaktan yorum yapmak çok kolaydır. Ama o acılı babayla kucaklaşırken siz onunla iç içe geçtiğinizi hissediyorsunuz. Sabah evde bıraktığınız kızınızı öyle bulduğunuzu düşünün.”

"ÖLDÜRÜLEN 15 YAŞINDAKİ O KIZ İSRAİL'E NE YAPTI?"

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakan olduğunuzu bir an için unutup, o psikolojiden çıkıp bir insan olarak yoğun biçimde hissediyorsunuz. Keşke o babayı daha fazla teselli etseydim. O aileyle birlikte geceyi geçirseydim. Şimdi bunlar terörist mi? O 15 yaşındaki kız İsrail'e ne yaptı? Neyle suçlanıyor? Saldırıların devam etmesi de İsrail'in pervasızlığının bir göstergesi."

KIZININ CESEDİNE SARILDI

Davutoğlu, “Ben fotoğrafları basında görünce fark ettim kamuoyunun ilgisini. Bana “Kızım kızım” diyor. O resimde görünmüyor ama kızının yerde yatan cesedine sarıldı uzun süre. Sonra beni görünce ayrılıp bana sarıldı” dedi.

Ahmet Davutoğlu neden ağladığını anlattı