Ahmet Şık kimdir

Ahmet Şık

Ahmet Şık, 1970 yılında Adana’da dünyaya geldi. Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde tamamladı.

GAZETECİLİK HAYATI

Mesleğine merak sardığı üniversitede başladı. Daha birinci sınıfındayken “Milliyet” gazetesinde stajyer muhabir olarak çalışmaya başladı. 1991 ve 2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde muhabirlik yaptı. “Nokta” dergisinde muhabirlik ve “Reuters” adlı uluslararası ajansta foto muhabirliği yaptı.

Doğan Grubu’na alacak davası açtığı için 2005 yılında Radikal gazetesindeki işine son verildi. Açtığı dava, yeni başladığı “Aktüel” dergisinden de gönderilmesine neden oldu.

RÖPORTAJLARINDAN ÖTÜRÜ YARGILANDI

Hrant Dink suikastı sonrasında yaptığı bazı röportajlar nedeniyle dava açıldı. Nokta dergisinde yayımlanan “Asker İç Güvenlikten Elini Çekmeli” başlıklı röportajı, “Hayata Dönüş” operasyonlarından sağ kurtulan Münevver Köz ile yaptığı “Bayrampaşa'da O gün” başlıklı röportajı nedeniyle TCK’nın 301. maddesinden yargılandı.

GİZLİLİĞİ İHLALDEN DAVA

Radikal’den arkadaşı Ertuğrul Mavioğlu ile Ergenekon Soruşturması hakkında yazdıkları “Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu” ve “Ergenekon'da Kim Kimdir?” kitaplarında “gizliliğini ihlal"den yargılandığı davadan 13 Mayıs 2011’de beraat etti

ERGENEKON’DAN HAPİS CEZASI

Ergenekon Soruşturması kapsamında evinde ve üniversitedeki odasında yapılan aramada gözaltına alınıp tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Avukatı Bülent Utku, Fethullah Gülen'in emniyetteki örgütlenmesini anlatan ve “İmamın Ordusu” ismini vermeyi düşündüğü kitabı nedeniyle gözaltına alındığını dile getirdi.

2011 yılında “Ergenekon terör örgütüne üye olma” suçundan Nedim Şener ile birlikte Metris Cezaevi’ne gönderildi. 12 Mart 2012 tarihinde Nedim Şener’le birlikte tahliye edildi.

KİTAPLARI

-Ergenekon'da Kim Kimdir?

-Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu

-000 KİTAP - Dokunan Yanar

-Pusu Devletin Yeni Sahipleri

-Paralel Yürüdük Biz Bu Yollarda