Ahmet Zeki Üçok: Albay Köylü'yü Zekeriya Öz tutuklattı

Ahmet Zeki Üçok: Albay Köylü'yü Zekeriya Öz tutuklattı

Hakkında 10 ayrı davadan 1000 yıla yakın hapis cezası istenen ve Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Albay Ahmet Zeki Üçok'un Akşam gazetesine verdiği röportajın bügünkü bölümünde bir detay dikkat çekti.

Hava Kurmay Albay Cengiz Köylü, Ergenekon'dan hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası istenirken Balyoz davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Üçok, savcılık soruşturması sonucunda hakkında bir delil bulunamayan Köylü'nün Zekeriya Öz tarafından, "Bir şey bulumadık ama çok bekledik artık tutuklayalım" diyerek gözaltına alındığını ileri sürdü.

"SALARSAM BENİ BURADA S...."

İşte Üçok'un o iddiası;

Albay Cengiz Köylü'nün tutuklanmasında da benzer gariplikler oldu sanırım?

"Elbette var. Zekeriya Öz, Cengiz Köylü albayı gözaltına aldırdı. 9 Ocak 2009'da Mehmet Çelik'le birlikte Öz'ün yanına gittik. ‘Ne buldun da Köylü'yü tutuklattın' dedik. Bize, ‘Ya bu adamı 1.5 senedir takip ediyorum. Bir şey bulamadık. Çok bekledik, artık tutuklayalım dedik' dedi. Sonra Fikret Seçen'in yanına gittik. Mehmet Çelik, ‘Biz bu albayı aylardır izliyoruz. Hiçbir şey bulamadık. Suçsuz yere tutuklandı. Sen savcısın, yetkin var. Köylü'yü sal' dedi. Seçen, ‘Salarsam beni burada s... Ama ona bir kıyak yapacağım, iddianameyi en kısa sürede yazacağım. Zaten bir şeyi yok. Onu en kısa sürede ilk duruşmada salarlar' dedi. Fakat Cengiz Köylü 5 yıldır hapiste. Ve hükümlü."

Ahmet Zeki Üçok: Albay Köylü'yü Zekeriya Öz tutuklattı