AK Parti-CHP görüşmesi sona erdi
Ajanslar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevini vermesinin ardından koalisyon görüşmeleri başlamıştı.

AK Parti-CHP görüşmesi sona erdi

5 SAATLİK GÖRÜŞME

Koalisyon görüşmeleri kapsamında AK Parti ve CHP heyetleri bugün üçüncü kez bir araya geldi. 14.00'de başlayan görüşme 17.00'de sona erdi.

GÖRÜŞME VERİMLİ GEÇTİ

AK Parti-CHP görüşmesi sonrası AK Parti adına Ömer Çelik bir açıklama yaptı. Ömer Çelik, görüşmenin verimli geçtiğini söyledi.

AK Parti adına gazetecilere açıklamalarda bulunan Ömer Çelik şunları söyledi; "İlk toplantı verimli oldu diyebiliriz. Genel anlamda konuşacaklarımızın üzerinden geçtik, maddeleri belirledik. Pazartesi ya da Salı günü heyetlerle oturacağız ve her bir konuya göre, heyete katılım olabilecek. İlgili partinin değerlendirmelerine göre. Gün aşırı bir araya gelerek 4-5 maddeyi bitirmeye çalışacağız.

AK Parti-CHP görüşmesi sona erdi

Her kesin her şeyi açıklıkla konuştuğu, belli bir nezaket içerisinde ve son derece açık bir toplantı yaptık.

"AK PARTİ BAŞKA PARTİYE DÖNÜŞMEYECEKTİR"

Kuşkusuz bakacağımız şey şudur; iki ayrı partiden bahsediyoruz. AK Parti başka partiye dönüşmeyecektir. AK parti olarak kalacaktır. CHP için de aynısı geçerlidir.  Tek parti mantığı oluşturmak için oturmuyoruz.  İki partinin birbirine benzemesi demek Türkiye’de siyasetin bitmesi demektir.

Belirlenen maddelerde nasıl bir yakınlık kurabiliriz, ne kadar çok ortaklığımız olabilir. Baktığımız şey budur.

Yorucu bir çalışma yaptık. Kendi içimizdeki çalışmalar 25 saate ulaştı. Bizi yorucu ve dinamik bir hafta bekliyor. Heyetimizde konulara göre yeni arkadaşlar olabilecek. Vatandaşlarımızın gözü önünde genel başkanlarımızla açık bir iletişim ile yürüteceğiz.

AK Parti-CHP görüşmesi sona erdi

İki heyet olarak Türkiye’de büyük meseleler var. Konu başlıklarını buna göre oluşturuyoruz. Bu görüşmenin kendine has bir ritmi ve takvimi var. Belki ileriki aşamalarda ‘şunu görüştük’ diye paylaşabiliriz.

"4-5 TOPLANTIYA DAHA İHTİYACIMIZ VAR"

Daha önce 10-15 güne ihtiyacımız var demiştim. Haluk Bey 12 gün demişti. 4-5 toplantıya daha ihtiyacımız var. Sonrasında genel başkanlara sunum yapılacak. Genel başkanlarımız partinin yetkilileriyle birlikte buradan bir ortaklık sonucuna verilebilirse müzakerelere geçilebilir. Olumsuz durumda başka bir duruma geçilecek.

Koalisyon görüşmelerinde son noktaya kadar ya da herhangi bir meselede anlaşılmamış sayılır. Bir arayış içerisindeyiz."

AK Parti-CHP görüşmesi sona erdi

CHP'NİN AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da görüşme sonrası açıklama yaptı. Koç, "Görüşmeler önümüzdeki hafta yoğun şekilde hafta sonuna kadar sürecek. Koalisyon partisi kurulmaya çalışılmıyor, koalisyon hükümeti kuruluyor. Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılar ciddi. Hem güvenlik hem de ekonomik çerçeve içerisinde sıkıntılar var.

AK Parti-CHP görüşmesi sona erdi

"GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK"

Başında itibaren söylediğimiz bu çalkantılı dönemde Türkiye'yi çözümsüz bırakmamak adına kendi çıkarlarımızı öteleyip, ülke çıkarlarını ön plana alan bir siyasi çizginin savunuculuğunu yapmaya gayret ediyoruz. Görüşmeler haftasonuna kadar sürecek. Sonunda bir uzlaşma olur veya olmaz bunu bilemeyiz. Biz CHP olarak üzerimize düşen her şeyi yapacağız." dedi.

AK Parti-CHP görüşmesi sona erdi

GÖRÜŞME HEYETLERİ

Ankara Palas Devlet Konukevi'nde yapılan görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan ve Osman Can katıldı.

CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı.

AK Parti-CHP görüşmesi sona erdi