AK Parti ve MHP'den sağlıkta şiddeti önleme teklifi
AA

AK Parti ve MHP, sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren bir yasa teklifi hazırladı.

Meclis'e sunulacak teklifle birlikte, koronavirüs tedbirleri kapsamında sağlık personeline yeni haklar getiriliyor.

MECLİS BAŞKANLIĞI'NA SUNULDU

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, MHP grubu ile hazırladıkları sağlıkta şiddetin engellenmesine yönelik kanun teklifini, Meclis Başkanlığı'na sunduklarını bildirdi.

CEZALAR, YÜZDE 50 ARTACAK

Teklife göre, cezaların yüzde 50 artırılması istenirken, sağlıkçılara yönelik suçlarda cezalar ertelenmeyecek.

AK Parti ve MHP'den sağlıkta şiddeti önleme teklifi VİDEO

İNFAZ ERTELEMESİ OLMAYACAK

Turan, teklifle ilgili yaptığı açıklamada, "Yasa teklifi ile kamu ve özel ayrımı yapılmaksızın, tehdit, hakaret, yaralama ve görevi yapmaya engel olunması gibi suçlarda infaz ertelemesi olmayacak. Bu kişiler direkt cezaevi ile muhatap olacaklar. Cezalar da yüzde 50 oranında artırılıyor." dedi.

AK Parti ve MHP'den sağlıkta şiddeti önleme teklifi

Bülent Turan'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

"Hasta iddiasındaki kişi ilk yardıma geldiğinde birden fazla doktor varsa ve doktorun birisiyle bir polemiği, bir kavgası, mahkemesi varsa o doktorumuza bir başka doktor olması kaydıyla çekilme hakkı tanınacak.

Dolayısıyla kamuoyunun yakından takip ettiği, çoktan beri gündemde olan sağlık çalışanlarımızın beklediği bu teklifi vermenin onurunu yaşıyoruz. Tüm sağlıkçı arkadaşlarımızla beraber bunu çalıştık.

DİREKT CEZAEVİYLE MUHATAP OLACAKLAR

İnfaz ertelemesinin olmaması meselesi, sağlık çalışanlarımıza ilişkin bir eylem kötü bir eylem olduğunda, bu dört suça ilişkin bir eylem oluğunda, yani hakaret, tehdit, yaralama ve görevi yapmaya engel bir durum olduğunda kişiyle ilgili verilen ceza, gerekçelerine hiç bakılmaksızın infazın ertelenmesine neden olmayacak. Yani, direkt cezaeviyle muhatap olacak.

Hakaret etti veya yaraladı. 'Ben bunu ilk defa yapıyorum, iyi niyetliyim, para cezası alacağım' denmeyecek. Bu suçlara konu olan tüm faillerin cezaevine girmesi teklif ediliyor. Tüm vatandaşlarımız önemlidir ama sağlık çalışanlarımız bizim için özel bir savaş veriyor. Özel bir zamandan geçiyoruz. Onlara ilişkin tekliflerimizin daha özel olması anlaşılabilir bir mesele.

KORONADAN ÖLEN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ŞEHİT SAYILMASI

Bu ve benzeri birçok konu, bakanlığımızın takvim çalışması içerisinde masada değerlendiriliyor. Bununla ilgili zaman içinde peyderpey açıklamamızı yapacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)