AK Parti: Çözüm seçim kurullarında
ensonhaber.com

ads

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimiyle ilgili tartışmalar sürüyor.

"MAZBATAMI VERİN"

Ekrem İmamoğlu, "Biz adalet istiyoruz. 16 milyon insanın vicdanının sonucu ve büyük seçimin karşılığında seçilmiş olan oylarıyla beraber, YSK'nın açıkladığı oylarla beraber belli olan sonucuyla beraber, mazbatamızı talep ediyoruz. YSK'yı göreve davet ediyorum. Süreci en titiz şekliyle yönetmesini, tüm hassasiyetleriyle yönetmesini özellikle istirham ediyorum." açıklaması yaptı.

İmamoğlu'nun açıklamalarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan cevap geldi.

AK Parti: Çözüm seçim kurullarında ViDEO

"HUKUKİ BİR SÜREÇ VAR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, "Hukuki bir süreç var. Hangi hakla kendini başkan ilan ediyorsun?

CHP'nin tehditvari yaklaşımlarla, sokağa işaret etmesi bir devlet adamına yakışmaz. O belgeyi gösteririz, bu belgeyi gösteririz. Bu işin çözümü seçim kurullarında. Kararı biz de onlar da kabullenmek durumundadır.

"ARADAKİ FARK ERİDİ"

Daha çok az sayıda sandık açıldı ve bizim maddi itirazlara ilişkin ileri sürdüğümüz dilekçelerin çok azı görüşüldü, çok azını ileri sürdük. Buna rağmen aradaki fark 29 binlerden, 20 binin altına inmiştir.

"TÜRKİYE'NİN BİRÇOK YERİNDE İTİRAZ EDİLDİ"

Sancaktepe'de oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Bizimkisi reddedildi, Cumhuriyet Halk Partisi itiraz etti ve bu karar verildi. Sadece Sancaktepe'de mi? Türkiye'nin birçok yerinde itiraz edildi. Bu ne perhiz ne lahana turşusu." ifadelerini kullandı.

AK Parti: Çözüm seçim kurullarında