Ak Partili Meclis Başkanı'na silahlı saldırı

Manisa'da İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, silahlı saldırıya uğradı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Ak Partili Meclis Başkanı'na silahlı saldırı
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Hayrullah Solmaz, otomobiline binerken kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bir tuvalete saklanarak saldırıdan kurtulan Solmaz, emniyete giderek ifade verdi.

TEKERİNİ PATLATTI

Olay, saat 21.30 sıralarında, Manisa merkez Akıncılar Mahallesi Alçıtepe Caddesi üzerinde meydana geldi. Bir çay bahçesinde arkadaşlarıyla oturup sohbet eden Ak Partili İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, vedalaşıp otomobilinin yolunu tuttu. Alçıtepe Caddesi üzerindeki otomobiline binmek üzereyken bir aracın ardından Solmaz'a kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla ateş açıldı. Solmaz, saldırıdan korunmak için cadde üzerindeki bir tuvaletin içine saklandı. Solmaz'ın 'kimsin sen' diye bağırdığı saldırgan meclis başkanın otomobilin lastiğini de patlatarak olay yerinden kaçtı.

"ATEŞ EDEN KİŞİYİ TANIMIYORUM"

Saldırının şokunu uzun süre üzerinden atamayan Hayrullah Solmaz, durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Solmaz'ın verdiği ilk ifadede, "Çay bahçesinden çıkarken ne olduğunu anlamadan bir kişinin ateş etmeye başladığını gördüm. Kendimi kurtarmak için tuvalete sığındım. Ateş eden kişiyi tanımıyorum." dediği öğrenildi.

Polis yaptığı incelemede olay yerinde üç boş kovan tespit etti. İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin de olay yerine gelerek bilgi aldı. Kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Ensonhaber Haber Merkezi