Ak Partili vekilden Cem Boyner'e tepki

oktay sarakl

Oktay Saral, Erdoğan’ında katıldığı TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı’nda iş adamı Cem Boyner’in Erdoğan kürsüye çıkarken ayağa kalkmamasını eleştirerek, "Cem Boyner, ayağa kalkmamasıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapmamıştır; kendine saygısızlık yapmıştır, kınıyorum. Bu milletin Cumhurbaşkanı önünde saygısızlığa yeltenen jim, boyun eğmelidir" dedi.

Saral, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CEM BOYNER TASMALI KÖLEDİR"

"Eğer bu ülkeler kendi ekonomik düzenleri işlemezse, kendileri kazanamazsa bunlar hemen o ülkedeki taşeronlarını devreye sokuyorlar. Bunlar bir gerçek, kimse bunlara ’hikaye’ demesin. Bunlar dünyayı parsellemişler. Bugün Ukrayna, Bosna-Hersek ve Brezilya’da yapılmak istenen budur. Türkiye’ye de Gezi olaylarıyla 17 ve 25 Aralık olaylarıyla yapılmak istenen budur. Ama bu ülkenin asli evlatlarına, yüzde 52’lük oyla ilk defa seçimle cumhurbaşkanı olmuş, kendi medeniyetini ihya etmeye çalışan, sömürü düzenine son vermeye çalışan, milletiyle birlikte bu kutlu yolda yürümeye çalışan bir insana orada saygısızlık yapıyorsun. Cem Boyner’den de zaten bundan başkası beklenemezdi. Çünkü bunlar tasmalı köledir."

"TÜRKİYE'Yİ YIKMA PROJESİ VAR"

Cem Boyner’i kınıyorum diyen Saral, "Yeniden kadim medeniyetiyle beraber dünyaya barışı, huzuru, kardeşliği getiren bir ülke olarak tüm masum, mazlum milletler varsa hepsinin gözünü diktiği bir Türkiye’yi yıkma projesi var. Bizi kendi taşeronlarıyla içten yıkmaya çalışıyorlar. İşte din kisvesine girmiş bir paralel yapıyla ekonomi kisvesine girmiş bir TÜSİAD’la ya da bir takım jüristikratik dediğimiz yargı erkiyle akademisyen erkleriyle beraber Türkiye’yi dize getirmeye çalışıyorlar. Bu oyunların farkında olmaları lazım, bu oyunu görmeleri lazım ve Türkiye yek vücut bütün dinamikleriyle barış içerisinde, hiçbir kaos olmadan rotasına birlikte yürümeyi Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle orada söyledi. Anlayan anladı.

"İT ÜRÜR, KERVAN YÜRÜR"

Belki geçmişte o hataları yaşadı, belki baskıyla belki bir takım ceberrutlukla oluşan şeyler artık yeni Türkiye vizyonuyla beraber bazılarının iradesi satılıktan veya kiralıktan kendine gelme noktasına geldi, birileri gördü ama Cem Boyner gibileri bunu görmüyor. İster görsünler, ister görmesinler bu millet her şeyi gördü, görmeye de devam edecek. Bu ülke yakın tarihte hiç kimsenin beklemediği büyüklükte hem ekonomik yeniden tarihteki yerini alacak büyük Türkiye’nin habercisidir. Onun için Cem Boyner yapmaya devam etsin, kaybeden kendisi olmuştur. Kaybetmeye de devam edecektir. Saygısızlık kendine aittir, ayağa kalkmamasıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza saygısızlık yapmamıştır, kendine saygısızlık yapmıştır. Dolayısıyla ben kınıyorum. Birçok arkadaşımız da bu düşüncede. Milletimiz onlara gereken cevabı veriyor. İt ürür, kervan yürür" ifadelerini kullandı.

"JİM BOYUN EĞER"

"Hahamın köpeğini görse ihtiramla ayağa kalkarken, bu milletin Cumhurbaşkanı önünde saygısızlığa yeltenen jim boyun eğmelidir" diyen Saral, şöyle devam etti: "Şehzadelerin staj merkezleri olan Kastamonu ve Amasya’ya yakın olabilmek için bir anlamda şehzadelere yakın olup etki altına alabilmek için Tosya’ya yerleşen ataların, lalalar önünde şebeklik yaparken, sen evlad-ı Osman huzurunda küstahlığa yeltenemezsin. Ayağa kalk nankör. Atalarını İspanya Engizisyonu’ndan kurtaran hamiyetperver bir milletin tarihi, medeniyeti ve adaleti önüde ayağa kalk. Dünyası ayakkabısı kadar dar, davası ayakkabısı kadar kıymetdar olan ve ayağındaki pabuca verdiği kıymeti, nimetlerini sömürdüğü milleti esirgeyen, kaos için ayak takımına, çapulcuya prim veren, tedrisat hayatı boyunca bir saatlik adamlık dersi görmeyen, adamlığı vicdanında değil de cüzdanında vehmeden görmemişin çocuğu, papucunun iş adamı, TÜSİAD kimlikli maskeli anarşist, millet önünde ayağa kalk."