Ak Partili vekille CHP'li vekil arasında Belam tartışması

v

TBMM 2015 yılı bütçe görüşmelerinde söz alarak kürsüye çıkan İhsan Özkes, konuşmasına geçtiğimiz haftalarda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Din Şurası'nı eleştirerek başladı, "Neredeyse din şurası, kin şurasına dönüştürülmüştür. Atatürk'ün kurduğu Diyanet'in düzenlediği bu toplantıda, Atatürk şükranla anılması gerekirken o döneme dair haksız eleştiriler yapılmıştır. Maalesef Diyanet organizesindeki toplantılar iktidara çanak tutar hale gelmiştir." dedi.

AK PARTİLİ VEKİLDEN ÖZKES'E: "BELAM'SIN"

CHP İstanbul milletvekili ve eski müftü İhsan Özkes'in Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştiren sert konuşması bittiği anda ise AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın, Özkes'e, 'Belam'sın' dediği duyuldu. Bu sözlere çok sert tepki gösteren Özkes, kürsüyü yumrukladı. Özkes'i, diğer CHP'li vekiller sakinleştirdi ve oradan uzaklaştırdı. Tartışma üzerine Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, oturuma 10 dakika ara verdi.

DİNDEN DÖNEN BELAM-I BAURA

Tartışmada bahsi geçen Belam'ın, Hz. Musa döneminde yaşamış, büyük bir alimken daha sonra dinden dönen Belam-ı Baura olduğu öğrenildi. Müftülükten emekli olan İhsan Özkes, 2014 martında yapılan yerel seçimlerde CHP'den Üsküdar Belediye Başkanlığına aday olmuştu.

Ak Partili vekille CHP'li vekil arasında Belam tartışması İZLE