AK Parti'nin 1 Kasım vaatleri

1 Kasım'da yapılacak genel seçimler öncesi partilerin seçmene sunduğu vaatler ortaya çıkmaya başladı. 7 Haziran genel seçimlerinin sonuçları değerlendirdikten sonra, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla partinin tüm birimleri titiz bir çalışma yürüttü.

EKONOMİK VE SOSYAL KONULAR

Yeni Şafak'ın haberine; 1 Kasım genel seçimleri için dev projelerle birlikte, vatandaşın günlük hayatını ilgilendiren, mutfak ve cüzdanıyla da doğrudan alakalı adımlar anlatılacak ve yeni projeler gündeme taşınacak. Bu kapsamda, memurdan emekliye, öğretmenden öğrenciye kadar toplum kesimlerinin beklentileri karşılanacak. Ekonomik ve sosyal konular söyleme yansıyacak.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA MAAŞ

AK Parti'nin seçim vaatleri taslağında üniversite mezunu olanlara iş buluncaya kadar maaş verilmesi öngörülüyor.

HER EVDE BİR SİGORTALI

Bununla birlikte, herkesin sosyal güvenceye kavuşması için her evde bir sigortalı olacak. AK Parti'nin seçim bildirgesi taslağında İş-Kur bünyesinde 'Her evde bir sigortalı olacak' sloganı ile proje başlatacağı belirtiliyor. İş-Kur'a başvuruda bulunanlardan öncelik olarak sigortası bulunmayan ailelerden bireylerin tercih edileceği belirtildi.

EMEKLİLERE KREDİ KOLAYLIĞI

Vatandaşın yüzünü güldürecek bu projelerin yanı sıra emekliler de unutulmadı. Kredi çeken yaşlıların ödeme işlemleri de kolaylaştırılacak. Bir yıl erteleme ile faizsiz ödeme söz konusu olacak. Seçim bildirgesi taslağına son şeklini Başbakan Davutoğlu verecek.

12 EYLÜL'DE START VERİLECEK

AK Parti'de, 12 Eylül'de yapılacak Olağan Kongre'ye de özel önem veriliyor. Kongrede, genel başkan seçimi, MKYK ve MYK seçimleri yapılacak. Tüzük değişikliği de bu kongrede oylanacak. Partinin önde gelen isimleri, 50 kişilik MKYK'ya girebilmek için nabız tutuyor. Ancak kongrenin önemi sadece bunlarla sınırlı olmayacak. Başbakan Davutoğlu, kongrenin, 1 Kasım seçimlerinin de startı niteliğinde olacağını bildirdi. Bu kapsamda, partinin sloganları, söylemleri ve hedefleri, kongrede ortaya konularak, seçime kadar aralıksız çalışma yürütülecek.