Akaydın: Partim CHP istedi kadrolaştım

Akaydın: Partim CHP istedi kadrolaştım

CHP içindeki entrikalara isyan eden Mustafa Akaydın, kadrolaşmayı da itiraf etti: Üç yıl boyunca Antalya Belediyesi'ne yüzde 40 oranında işçi yerleştirdim ama bunlar parti referansıyla yerleşmiştir.

BELEDİYEDE KADROLAŞMA

CHP Kemer İlçe Kongresi'ne katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eski genel başkanı Deniz Baykal, CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'lileri sert bir dille eleştirirken “belediyede kadrolaşma” yaşandığını adeta itiraf etti.

İşte Mustafa Akaydın'ın yaptığı konuşmadan satır başları:

PARTİDE ENTRİKA SİYASETİ YAŞIYORUM

Yakın çevreme sakın karışmayın Belediyemde belli sayıda partili var, işçi var. Üç yıl boyunca belediyeye yüzde 40 oranında işçi yerleştirdim ama bunlar parti referansıyla yerleşmiştir. Belediyede 220 üye var. Arkadaşlarıma dedim ki, yakın çevremde olanlara sakın karışmayın, yani danışmanlarım, partili şirket genel müdürlerimi kastediyorum. Öbürlerine karışamam dedim. Partide entrika siyaseti yaşıyorum. 3 sene önce gökten zembille geldim, davetle. Parti, bir tane Büyükşehir Belediye Meclis üyesi belirlememe izin vermedi. O zaman ki genel başkanıma dedim ki ‘Seçileceğime inanmıyorsunuz. Ben başkan olunca davul bende, tokmak bu adamlarda olacak' Bu adamlar dediklerim 9 tane adam ve ‘o adamlar beni çalıştırmayacak' dedim. Dinlemedi tabi.

BİRÇOK KRİTİK KARARI AKP VE MHP'LİLERLE GEÇİRİYORUZ

Benim Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilemeyeceğime takım elbisesine iddiaya giren çok büyük partililerim var. Kötü hayvan ismi söylemeyeceğim Basında benim aleyhime konuşan partililerimin video görüntüleri var. Hepsini genel merkeze raporladım. Hiçbir şey olmadı. Niye? Çünkü, büyük ağabey korkusundan Antalya'yı kaplanların önüne attı. Daha kötü hayvan ismi söylemeyeceğim kaplanların diyorum... Halk benden kırmızı otobüs bekliyor. Otobüs aldırmıyorlar, sonra diyorlar ki ‘Sen bizim partimizin belediye başkanlığına yakışmıyorsun.' Birçok kritik kararımı AKP'lilerle MHP'lilerle geçiriyoruz. Şimdi ben mi suçlu oluyorum...