Akçakale'ye top mermisi düştü

Akçakale'ye top mermisi düştü

Yaklaşık 20 gündür Suriye ordusu ile muhalifler arasında sıfır noktasında yaşanan yoğun çatışmalar nedeniyle geçtiğimiz haftalarda Tel Abyad'da çıkan çatışmada ateşlenen top mermisi, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi'nde bir mahalleye düşmüştü. Bugün yine Akçakale'den benzer bir haber geldi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne Suriye tarafından düşen top mermileri ile ilgili ilk bilgileri Belediye Başkanı verdi. Başkan, 2'si çocuk 1'i kadın 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2'si polis 13 vatandaşın da yaralandığını belirtti.

TEL ABYAD MUHALİFLERİN ELİNDEYDİ

Suriye'de ordu birlikleriyle muhalif güçler arasındaki çatışmalar 2 haftadır sürerken, Akçakale'de korkulan oldu. Akçakale'nin hemen karşısında bulunan Rakka kentine bağlı Telebyad İlçesi'nde çatışmalar bugün öğle saatlerinde yoğunlaştı. Bir süre önce muhaliflerin eline geçen Tel Abyad İlçesi'ne saldırıya geçen ordu birlikleri, top atışları başlattı.

TOP MERMİSİ EVE DÜŞTÜ

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad İlçesi'nden ateşlenen bir top mermisi Akçakale'ye bağlı Yeni Mahalle'deki bir sokakta bulunan eve düştü.

BELEDİYE BAŞKANI: "3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın açıklamasına göre, Suriye'den gelen bomba yerleşim alanına düştü. Evde yaşayan 3 kişi hayatını kaybetti. Merminin düştüğü evde bulunan anne ve 2 çocuğu hayatını kaybetti. Ömer Timuçin'in eşi ve 2 çocuğu hayatını kaybetti. Yaralılar Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

AK PARTİLİ VEKİL: "5 ÖLÜ, 13 YARALI VAR"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan'ın yaptığı açıklamaya göre ise, top mermisinin düştüğü evde bulunan anne ve 4 çocuğu hayatını kaybetti. 13 kişi ise yaralandı.

FARUK ÇELİK: 5 KİŞİ ÖLDÜ 2'Sİ AĞIR 8 YARALI VAR

AK Parti Şanlıurfa milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik konuya ilişkin açıklama yaptı. 5 kişinin öldüğünü açıklayan Çelik, 2'si ağır 8 yaralı olduğunu söyledi.

TOP MERMİSİ DÜŞEN AKÇAKALE'DEN İLK GÖRÜNTÜLER

Akçakale Belediye Başkanı'ndan patlamayla ilgili açıklama

Akçakale'ye top mermisi düştü

"GERÇEKTEN SAVAŞI YAŞAMAYA BAŞLADIK"

Akçakale Belediye Başkanı "Gerçekten savaşı yaşamaya başladık." dedi. İlçede terdirgin bir bekleyiş var. Akçakale'ye Şanlıurfa'dan takviye birlikler sevk edildi. Tedirgin halk evlerini boşaltmaya başladı.

DIŞİŞLERİ'NDE KIRMIZI ALARM

Olay sonrası Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu randevularını iptal etti. Kurmaylarıyla Dışişleri'nde acil toplantıya girdi. Davutoğlu Genelkurmay'dan ve Şanlıurfa valisinden bigi aldı. Davutoğlu, Birleşmiş Milletler'in Suriye özel temsilcisi Brahimi ile görüştü.

DAVUTOĞLU SERT MESAJLAR VERMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu'na katıldığı New York'ta, Suriye konusunda sert mesajlar vermiş, savaş imasında bulunmuştu. BM Genel Kurulu toplantıları için ABD'ye giden Davutoğlu, Amerikan PBS televizyonunda yayınlanan "NewsHour" programına da konuk olmuştu. Sunucu Margaret Warner'ın "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın The Washington Post'a verdiği demeçte, Türkiye'nin askeri anlamda tek taraflı bir adım atmayacağı" yönündeki sözlerini hatırlatarak, "Neden?" sorusunu yöneltmesi üzerine Davutoğlu, "Tabii, Başbakan Erdoğan, Suriye'nin içerisindeki siyasi krizi kastetti. Ama eğer sınırımızda Türkiye'ye karşı herhangi bir güvenlik riski ortaya çıkarsa, sınırımızı korumak bizim hakkımızdır. Türkiye'ye karşı bir terör tehdidi ya da riski meydana gelirse, her türlü adımı atmak hakkımızdır" diye konuşmuştu.